Rototilt och Steelwrist vill skapa ny allians

Frågan om kompabilitet kring helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner har blivit allt viktigare i takt med att marknaden fortsätter att växa. Rototilt och Steelwrist jobbar tillsammans för en lösning.  

 

Rototilt och Steelwrist vill tillsammans skapa en global utbytbarhet mellan redskap med integrerade oljekopplingar inom den symmetriska standarden.Foto: Rototilt


Steelwrist och Rototilt tillkännager att de har en gemensam ambition att skapa en global utbytbarhet mellan redskap med integrerade oljekopplingar inom den symmetriska standarden. Det skriver företagen i ett pressmeddelande. 

Anders Jonsson, vd för Rototilt Group AB.
Foto: Rototilt

Växer på marknaden

Ambitionen med deras gemensamma allians baseras just på symmetriska snabbfästen, eller grindfästen som det ofta kallas i Sverige. Enligt Rototilt och Steelwrist är detta den mest växande typen av snabbfästen i världen. Ett skäl till att snabbfästena växer så fort på marknaden är att de varit öppna och inte kontrolleras av en ensam tillverkade. Med den Symmetriska standarden skulle det bli möjligt att säkerställa utbytbarheten mellan olika tillverkare av snabbfästen, tiltrotorer, skopor och andra redskap. 

– När vi nu lanserar och utökar vårt QuickChange-sortiment med helautomatiska snabbfästen var det naturligt att bygga vidare på den Symmetriska standarden som vi följt sedan 20 år tillbaka vilken redan är kompakt, relativt lätt och mycket robust jämfört med många andra alternativ. Med tillägg av oljekopplingar och ett elektriskt gränssnitt kommer det att vara oöverträffat på den internationella marknaden, säger Anders Jonsson, vd för Rototilt Group AB.

Stefan Stockhaus, vd för Steelwrist AB.Foto: Steelwrist

Kompatibla lösningar

Ambitionen med alliansen är att den skall vara öppen för andra tillverkare som utvecklat kompatibla lösningar att ansluta sig till.

– Vi ser tydligt att det finns ett stort behov av en allians mellan olika tillverkare, och våra helautomatiska SQ fästen har växt mycket sedan vår lansering för snart tre år sedan. Det främsta skälet till att vi har arbetat för att skapa alliansen är att vi tror på att bygga öppna system som kunderna kan leva med under lång tid, säger Stefan Stockhaus, vd för Steelwrist AB.

 

Huvudskälen till att bilda en allians är att:

  1. Öka säkerheten, flexibiliteten och effektiviteten för grävmaskinsägare, grävmaskinoperatörer och markpersonal då utbytbarheten säkerställs mellan olika tillverkares produkter.
  2. Sträva efter en konkurrenskraftig och öppen industristandard som inte kontrolleras av en tillverkare.
  3. Göra det kostnadseffektivt att montera helautomatiska grindar på begagnade och nya arbetsredskap.

Ambitionen med alliansen är att den skall vara öppen för andra tillverkare som utvecklat kompatibla lösningar att ansluta sig till.

Mer information kommer att komma under våren 2020 och målet är att tillkännage detaljerad information innan Svenska Maskinmässan 4-6 juni 2020 i Stockholm, Sverige. (www.maskinmassan.se)
Källa: Rototilt

 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 27 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste