använd ej" /> Volvo visar upp elektrifierade tunga lastbilar i Nordamerika - Entreprenadaktuellt

Volvo visar upp elektrifierade tunga lastbilar i Nordamerika

För första gången visade Volvokoncernen upp sina nordamerikanska lastbilar i den tyngsta klassen, klass 8. Uppvisningen skedde hos Volvoåterförsäljaren TEC Euipment i Fontana, Kalifornien.

 

Volvo i Nordamerika kommer att påbörja den första fasen av serieproduktion och kommersiellt erbjudande av Volvo VNR Electric i slutet av 2020. Foto: Volvo


Volvo startade nyligen sin försäljning av el-lastbilar i Europa, för stadstransporter och demonstrerade elkonceptbilar tänkta för byggverksamhet och regional distribution. Nu har Volvo lyckats införa sin kunskap om elektrifiering i den nordamerikanska VNR Electric-modellen.

Del av samarbete

Pilotdemonstrationen som hölls i Kalifornien var ett sätt att visa genomförbarheten för helelektriska gods­transporter i tät trafik och i stadsområden och en del av projektet ”Volvo Low Impact Green Heavy Transport Solution (LIGHTS)”, som är ett samarbete mellan 15 offentliga och privata partners.

– Volvo LIGHTS-projektet visar att det krävs mer än bara lastbilen för att lyckas. Det handlar om leveransen av hela ekosystemet för noll­utsläpp, tunga transporter och att ta ansvar för det ekosystemet. Du kan bara uppnå detta genom att ha ett gemensamt mål, fullt integrerat samarbete mellan alla intressenter och att man enas om att vara pionjärer tillsammans, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar Nordamerika i ett pressmeddelande.

Ledande fraktföretag

De nya nordamerikanska el-lastbilarna kommer att användas i verklig kommersiell verksamhet hos två av Kaliforniens ledande fraktföretag. Dependable Supply Chain Services och NFI. Enligt Volvo kommer deras Volvo VNR Electric att bli den ideala lastbilsmodellen för både kortdistans och regionala frakter i Nordamerika.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 28 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste