Effektiv buskröjning med nytt system

Slagkraft lanserar ett nytt system för busk­röjning med nyutvecklat motorpaket och ny kranmodell.

 

Det nya buskröjningssystemet från Slagkraft består av nytt motorpaket, kran, styrsystem och slaga. 
Foto: Per Norell


Motorpaketet har benämningen W180 och ersätter tidigare paketet W17. Med en ny dieseldriven C4.4-motor från Caterpillar ger motorpaketet upp till 175 hästkrafter. Den nya motorn uppfyller emissionskraven för EU Steg V och bidrar, enligt företaget, till bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning.

– Bakgrunden till uppgraderingen är att vi har utvecklat det nya motorpaketet för att möta emissionskraven för EU steg V. I samband med det har vi valt att se över hela motorpaketets utformning samt även kranen, berättar Håkan Bergh, marknadsansvarig för Slagkraft inom Cranab, i ett pressmeddelande.

Bättre balans

Den nya kranmodellen bygger på Cranabs skotarkransteknik och ska bland annat ha bättre köregenskaper.

– Vi har vidareutvecklat och anpassat kranens konstruktion och ändrat placeringen för infästningen vilket tillsammans med det nya motorpaketet ger bättre sikt under röjningen samt bättre balans tack vare en lägre tyngdpunkt. Det har vi fått goda omdömen för under tiden vi haft fälttester, berättar Håkan, och fortsätter:

– Sikten och balansen i maskinen är två av de viktigaste parametrarna för att arbeta effektivt och ergonomiskt med buskröjning längs vägar och diken.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste