Doppstadt lanserar ny grovkross

Tyska Doppstadt presenterar en ny långsamtgående grovkross. Den skulle ha visats på återvinningsmässan IFAT i München i sommar, som nu är inställd.

Nya Inventhor Type 6 är en långsamtgående grovkross av samma typ som Doppstadts större modell Inventhor Type 9.
Foto: Doppstadt

Nya Inventhor Type 6 är en långsamtgående grovkross av samma typ som Doppstadts kross Type 9 och en mindre variant av denna.

Type 6 är liksom Type 9 baserad på Doppstadts DW-serie och en kross av typen långsamtgående reverserande envals-kross. Arbetet utförs med en skärrotor som krossar materialet mot en hydrauliskt styrd motskärskam som vid överbelastning automatiskt fjädrar undan för att skydda maskinen. 

Type 6 är direktdriven via en kraftig växellåda och relativt okänslig för hårda föroreningar. Den kan på plats ställas för att krossa både grovt och finare efter behov och löser de svåraste krossningsuppgifterna inom området brännbart avfall såsom industri-verksamhetsavfall, rivningsverksamhet, returträ, stubbar, trädgårdsavfall, bio, hushållsavfall och mycket mer.

Rotorsystemet är utbytbart och väljs med krossystem storlek S, M, L eller XL. Med olika valbara typer av enkelt utbytbara bultade skärverktyg och tillbehör anpassas krossen sedan snabbt till olika krossningsarbeten.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 23 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste