Kör på el istället för diesel

Nu kan Manitous MRT P+ teleskopslastare utrustas med tillvalet Bi-energy som möjliggör eldrift när maskinen står stabilt på stödbenen. 

 

Manitou lanserar nu Bi-Energy, som möjliggör användning av el som driftkälla när maskinen står stabilt på stödbenen, som tillval på Manitou MRT P+ teleskopslastare. Foto: Manitou 


Maskinens egenskaper ska enligt Manitou fortfarande vara samma som hos en rent dieseldriven maskin, samtidigt som maskinen får en lägre ljudnivå och partikelutsläppen från avgaserna försvinner. Detta gör att de maskiner som utrustas med tillvalet lämpar sig för arbete inomhus eller i miljözon. 

Bi-energy enheten kan flyttas mellan maskiner och enligt Manitou identifieras systemet automatiskt på maskinen när det installeras. Alla inställningar och information finns tillgängliga via display på framsidan av enheten. 

– Om du har flera Manitout MRT P+ som är fabriksförberedda för systemet kan du applicera det på den som har mest behov av det, till exempel en maskin som ska arbeta i en miljö där det finns begränsningar för utsläpp eller ljudnivå. Alla funktionerna maskinen har på dieseldrift finns kvar, men du får en lägre driftskostnad med eldrift, förklarar Anker Lemvig, Business Manager hos Scantruck AB, i ett pressmeddelande. 

Miljövänligt efterfrågas

När maskinen står på plats på stödbenen tillkopplas 380 volt via en tio meter lång kabel. Förflyttning mellan arbetsplatser sker med hjälp av dieselmotorn. 

– Med Bi-Energy kan vi erbjuda en lösning till kunder som har krav på så miljövänliga maskiner som möjligt, men finns det inte möjlighet att köra dem på el så fungerar de fortfarande på dieseldrift. Det är vår bestämda uppfattning att det finns en stark efterfrågan på miljövänliga maskiner på marknaden, så nyheten ligger helt rätt i tiden, avslutar Anker Lemvig.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 02 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste