Prisas för stort projekt i Göteborg

Elektro-Centralen AB har tilldelats Higabs Entreprenörspris 2019 för sitt uppdrag som el-entreprenör i Projekt Högvakten.

 

Higabs Entreprenörspris 2019 tillföll Elektro-Centralen AB för sina insatser i Projekt Högvakten, där företaget varit underentreprenör till generalentreprenören F O Peterson Byggnads AB.  På bilden en av takkronorna i Börsen i Kvarteret Högvakten.  Foto: Higab/Bert Leandersson


Projektet omfattade grundförstärkning och ombyggnad av Börshuset, Stadshuset, Wenngrenska Huset och Strömska Huset vid Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Ett, enligt Higab, viktigt men komplicerat och kostsamt projekt med många involverade aktörer.

”Glada över priset”

Det var mellan 15 till 20 personer som ingick i arbetslaget från Elektro-Centralen AB som utförde uppdraget. 

– Vi är otroligt glada över priset, och oerhört stolta över våra medarbetare som såg till att vi fick det. Ett lyckat resultat hänger alltid i hop med gott samarbete mellan alla inblandade, och det har vi haft här, säger Elektro-Centralens vd Morgan Linde, i ett pressmeddelande, där han även poängterade vikten av goda team, professionalism och höga ambitioner. 

Ökad dialog och samarbete

I år var första gången som Higab delade ut priset som ska gå till en entreprenör eller leverantör som enligt uppdragsgivaren utfört ett uppdrag eller projekt på ett utomordentligt bra sätt. I bedömningen ingår kriterier för bland annat hantverksskicklighet, hållbarhet, hänsyn till kulturvärden samt tid och ekonomi enligt avtal och förväntan. Syftet med priset är att bidra till utvecklad dialog och ökat samarbete mellan byggherre och entreprenör och därigenom nå goda resultat med hög kvalitet till rätt pris.

– Våra entreprenörer och leverantörer är vår förlängda arm, säger Christer Svärd, vd på Higab. Det är de som med yrkeskunskap, er­­far­enhet och rätt attityd ska säkerställa vår leverans och bidra till att våra kunder är nöjda kunder.

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste