Kompakt skopa för markarbeten och planering

Den nya planeringsskopan, är anpassad för Volvos mindre hjullastare och underlättar borttagning av matjord, småskalig schaktning, markarbeten och planering.

 

Den nya skopan till Volvos kompakta hjullastare passar för exempelvis borttagning av matjord, markarbeten, lättare schaktning och plantering.
Foto: Volvo


Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar en ny planeringsskopa, för kompakta hjullastare, med mycket hög prestanda och användarvänlighet inom markanläggning. Enligt ett pressmeddelande från Volvo passar den nya planeringsskopan alla sex av tillverkarens kompakta hjullastare, från L20H till L50H.
 

Förutom den nya skopan finns flera användbara redskap som är kompatibla med Volvos kompakta hjullastare.Foto: Volvo

Bättre sikt

Skopan har en helt ny konstruktion, med en låg, plan botten som förstärkts med Hardox-plattor för extra hållbarhet. Den nya starkare skopan har ett 50 millimeter större schaktdjup än föregångaren och ger dessutom föraren bättre sikt genom fästet till redskapets framkant, eftersom skopramen är lägre. Redskapsfästets nya position ger också en bättre tiltvinkel, vilket gör det enklare att tömma skopan.

Perfekt redskap

Enligt Volvo är skopan konstruerad för att vara det perfekta redskapet vid borttagning av matjord, markarbeten, lättare schaktning och plantering. Den nya sidoplåten med platt överkant visar tydligt skopans position, vilket hjälper föraren att definiera nivåvinkeln – för ett mer exakt och snabbare planeringsarbete. 

Skopan har i likhet med sina föregångare, en rak bakkant som är perfekt för planering vid backning. Vid snöröjning kan skopan förses med en skopförhöjning som ökar volymen som skopan kan bära avsevärt.

 

Fler redskap

Förutom planeringsskopan finns flera andra redskap till Volvos kompakta hjullastare, så som gafflar, gripar och materialhanteringsarmar, liksom olika skopor, inklusive sidotippande, högtippande, allround, berg och skopor för skrothantering.

 Volvo erbjuder sig även att bygga redskap anpassade om kunden inte hittar rätt redskap, bland de som redan finns tillgängliga. Anpassningarna kan inkludera spillskydd, sidoplåtar, skopbotten och slitskydd, såväl som ändrad volym, bredd och höjd, eller ändring av redskapsfästets position. 

Källa: Volvo

 

 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 09 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste