50 procent starkare än föregångaren

Nu lanserar STIHL den nya lövblåsaren BGA 86 för proffs- användare med högt ställda krav. Den nya modellen väger mindre och har en utvecklad ergonomi än sin föregångare. 

 

BGA 86 tillhör samma AP-system som föregångaren och är därmed kompatibel med samma batteri. För optimal balans rekommenderas batteriet AP 300.Foto: STIHL


Enligt STIHL är BGA 86 tillverkarens hittills mest kraftfulla lövblås med batterifack och  riktar sig till yrkesverksamma inom exempelvis kyrkogårdsförvaltning, kommun och fastighetsskötsel. 

Ultrakompakt blåsaggregat

Den nya modellen är närmare ett halvt kilo lättare än sin föregångare. Samtidigt har BGA 86 även 50 procent mer blåskraft, tack vare ett ultrakompakt blåsaggregat och en högeffektiv EC-motor. Blåskraften går enkelt att justera efter behov, med hjälp av hastighetsreglaget.

– BGA 86 är en effektiv och lättskött batterilövblås som underlättar arbetet med att få bort löv, gräs, skräp och liknande från exempelvis lekplatser, parkeringar och hållplatser, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL, i ett pressmeddelande.

För ljudkänsliga miljöer

Enligt STIHL är modellen enkel och lätt att använda och lämplig att använda i mer ljudkänsliga miljöer, med sin låga ljudnivå. Den är välbalanserad med tyngdpunkten nära handtaget och ergonomiskt utformad.

– Det här är en flexibel och idealisk maskin för snabba resultat. Den kan användas med såväl batteri i bärsystem som i maskinens batterifack, säger Mats.

 

BGA 86 

Blåskraft:  50 N

Batterisystem: AP

Körtid: Exempelvis 21 minuter med AP 300 och 105 minuter med AR 3000

Ljudeffektnivå: 91 decibel

Vikt: 2,8 kilo (utan batteri)

 

Källa: STIHL


Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades söndag den 10 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste