VVS-bedragare lurar äldre

Polisen i region Öst varnar för bedragare. De som ringer upp och erbjuder falska VVS-tjänster som rensning av avlopp och stuprör riktar framförallt in sig på äldre personer. 

 

Bedragarna som ringer gör upp ett pris i förväg. I vissa fall dyker det inte upp någon hantverkare och i andra fall är det en oseriös hantverkare som anländer och som inte gör det jobb som utlovas. Sedan får personen som anlitat dem en saftig faktura. Det skriver SVT Nyheter Öst.

Stort mörkertal

Hittills har polisen fått kännedom om två fall i Jönköpings län och ett i Södermanlands län, men misstänker ett stort mörkertal.

Framförallt riktar sig bedragarna mot äldre personer som kanske inte har möjlighet att kolla det arbete som utförts. 

Polisen uppmanar allmänheten att vara vaksam och vädjar till människor att inte komma överens med okända personer över telefon om ett pris på en tjänst som man inte har beställt. 

Drabbad kommun

Åtvidaberg i Östergötland är en av de kommuner som drabbats av så kallade ”falskspolare”. Ett tiotal personer har hört av sig till Åtvidabergs Vatten efter att de blivit kontaktade av en person som erbjuder exempelvis spolning av ledningsnätet.

– Senast nu i veckan har några personer hört av sig och undrat om erbjudandena som nämns stämmer, säger Helén Stenberg kommunikationsansvarig på Åtvidabergs Vatten, till SVT.

Tjänsterna som erbjuds i samtalen är enligt Johan Gustafsson, vd för Åtvidabergs Vatten, inga tjänster som man överhuvudtaget erbjuder eller säljer. Kommunen har gått ut och varnat invånarna om de falska erbjudandena. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste