Uppgraderade med portabel mätutrustning

Hydroscand har uppgraderat mätutrustningen för sin rörbockningsverksamhet i Hudiksvall, med senaste tekniken inom portabla mätarmar för industri.

 

Enligt Hydroscand möjliggör den nya portabla mätarmen att företaget kan använda sig av tekniken på plats hos kunden.Foto: Hydroscand


Uppgraderingen av mätutrustningen möjliggör en ökad kvalitetssäkring vid exakt mätning av bockade rör, exempelvis hydraulrör. Den uppdaterade tekniken gör att måtten kan kontrolleras snabbare genom en automatiserad process, vilket innebär kortare ledtider för Hydroscands kunder och att kunderna vid behov kan få ut ett kundanpassat mätprotokoll. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Det specifika med mätarmen är att den är portabel, vilket enligt Hydroscand innebär att man kan använda sig av tekniken på plats hos kunden. Det kan vara användbart om man behöver mäta ut rörets koordinater i samband med att röret ska placeras ut, exempelvis i trånga utrymmen eller i maskiner som inte kan flyttas. Det innebär i sin tur att kunden inte behöver ta fram de mått som krävs, utan kan få röret både levererat och monterat i rätt längd från Hydroscand.

– Det känns väldigt bra att vi ni kan hjälpa fler kunder som ställer krav på mätutrustning och utfallsprovsmätning. Mätarmen möjliggör också att vi kan skapa prototyper och skissa upp röret från grunden. På så vis kan kunden känna sig trygg med att vi ansvarar för leveransernas kvalitet och istället fokusera på sin kärnverksamhet, säger Tommy Larsson, platschef på Hudiksvall Rör Hydroscand, i ett pressmeddelande.

 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste