Förvärvar grossistföretag inom VA

Kesko Sverige förvärvar Mark & Infra i Sverige AB (MIAB), ett grossistföretag som är specialiserat på produkter inom vatten och avlopp.

 

– Med den här affären utökar vi vårt erbjudande till nuvarande kunder samt ökar attraktionskraften för nya, säger Endre Espeseth, vd Kesko Sverige.
Foto: Kesko Sverige

Sedan innan är Kesko Sverige ägare till Onninen, som är en ledande aktör inom infra-marknaden. Förvärvet av MIAB är ett steg för att ytterligare stärka Onninens position på marknaden. 

– Det här förvärvet är ett led i vår strategi att växa på den svenska inframarknaden. MIAB:s position inom VA, i kombination med produktbredd, hög servicenivå och attraktiv kundbas, kompletterar Onninens nuvarande erbjudande inom VA på ett utmärkt sätt. Med den här affären utökar vi vårt erbjudande till nuvarande kunder samt ökar attraktionskraften för nya, säger Endre Espeseth, vd Kesko Sverige i ett pressmeddelande. 

Väletablerat företag

MIAB grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm. 2018 omsatte företaget 189 miljoner svenska kronor. Företaget har ett 20-tal medarbetare och är väletablerat i Mälardalen i Stockholm, Västerås och Örebro. Företagets kunder består av nationella och mindre regionala entreprenörer.

– Jag ser fram emot samarbetet och är glad över att MIAB nu blir en del av Kesko. MIAB kommer att fylla en viktig funktion i Onninens satsning på infrasegmentet och vi ser också på Kesko som en stark, långsiktig, industriell ägare. Med en sådan ägare kommer MIAB att fortsätta utvecklas på ett sätt som vi önskar. Tillsammans blir vi en aktör att räkna med inom VA, säger Jarmo Hallqvist, vd MIAB.

En Ledande aktör

Kesko Sverige är ett helägt dotterbolag till finska Kesko som är en av de ledande aktörerna inom bygg- och teknisk handel i norra Europa med en verksamhet i åtta länder. Förutom Onninen ingår sedan tidigare även K-rauta och K-bygg i Kesko Sverige. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste