Byter namn till Nellemann Machinery

Den 18 maj bytte Svenningsens Maskin namn till Nellemann Machinery. Namnbytet är en del av en större satsning mot en mer specialiserad verksamhet, där man kommer ha större fokus på att erbjuda kvalitetsprodukter utifrån kunderna och deras behov.

Kristian Refnov är vd på företaget Nellemann Machinery, som innan namnbytet i mitten på maj hette Svenningsens Maskin. Foto: Nellemann Machinery

– Namnändringen är en nödvändig formalitet, som bekräftar att det är en ny verksamhet som kunderna möter när de handlar hos oss. Under de senaste två åren har vi gått mot en högre specialisering, samt färre men noggrant utvalda produkter. Dessutom har vi varumärkesspecifika medarbetare eller experter inom varje bransch, som var och en känner till de behov och utmaningar kunderna möter i respektive bransch, säger Kristian Refnov, skandinavisk chef för Nellemann Machinery, i ett pressmeddelande.

Det var under våren 2017 som Nellemann-gruppen förvärvade Svenningsens Maskinforretning A/S, och man har därefter expanderat med fler varumärken samt riktat in sig på mer specialiserad försäljning, större fokus på eftermarknaden samt en starkare serviceavdelning. Nellemann Machinery har i dag filialer i Danmark, Norge och Sverige. Företagets största kundgrupper finns inom väg och park samt jordbruk, och man säljer märken som exempelvis Kubota, Spider, Billy Goat, Wessex och Holder. Utvecklingen av företaget ska på lång sikt leda till högre närvaro ute bland kunderna, bland annat genom expansion av försäljnings- och servicepunkter i hela Skandinavien.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste