Traktor Nord gör nyförvärv i Dalarna

Furuhill Maskin AB i Falun går från att vara service­lämnare till Traktor Nord till att nu bli ett med företaget. Förvärvet är ett steg mot att stärka närvaron och kundomsorgen i Dalarna, uppger Traktor Nord. 

 

Traktor Nord har sitt huvudkontor i Uppsala med filialer i Nykvarn och i Västerås, säljkontor hos avtalade servicelämnare i Storvik och Vingåker samt en servicelämnare i Frövi. Nu tar de över verksamheten Furuhill maskin i Falun. Foto: Traktor Nord


Övertagandet av verksamheten i Dalarna innebär en fortsatt utveckling för skogsmaskiner från Rottne och Vimek, men även nya tag väntas.

”Nytt är att vi är i full färd med att sätta upp resurser för att ta hand om vårt program av lantbruksmaskiner och entreprenadmaskiner som bolaget representerar”, skriver Traktor Nord i ett pressmeddelande.

Det handlar bland annat om New Holland, Pöttinger, Case-IH och Nordfarms sortiment inom lantbruk samt Atlas, JCB och Avant inom entreprenad. 

Furuhill Maskin som startade 2007 har en välfungerande fastighet för servicemjölighet med såväl travers som spolhall. I dag är det sex anställda i bolaget men flera tjänster är under tillsättande.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste