Peab lägger ner flygplats

Flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport i nordvästra Skåne, som drivs av Peab, stänger tills vidare på grund av bristande lönsamhet.

Ängelholm Helsingborg Airport.            Foto: Bluescan/Wikipedia

Ängelholm Helsingborg Airport drivs av Peab sedan 10 år tillbaka och där har nu resandet minskat så mycket att företaget beslutat lägga ned driften av flygplatsen.

– Vi har drivit flygplatsen i tio års tid och under de senaste åren har vi framfört att vi långsiktigt inte kan ta ensamt ansvar för denna viktiga samhällsfunktion. Coronapandemins effekter på resandet har ställt frågan på sin spets. Utan intäkter och med en oklar framtid för flyget måste vi nu tyvärr ta steget och stänga flygplatsen tills vidare. Samtidigt har jag goda förhoppningar om att kommunerna i Nordvästskåne vill hitta en lösning så att flygplatsen kan återstartas i framtiden, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef Peab.

Flygplatsen behåller sitt flygplatscertifikat, vilket innebär att några strategiskt viktiga positioner kommer att finnas kvar tills vidare. Detta är en förutsättning för en snabb återstart av verksamheten längre fram om förutsättningarna är de rätta, skriver Peab i sitt pressmeddelande.

Löpande underskott om 10 miljoner kronor belastade Peabs resultat under det första kvartalet. I samband med beslutet om nedläggning av driften kommer ytterligare kostnader, uppgående till 40 miljoner kronor, belasta verksamheten, varav nedskrivningen av goodwill utgör 20 miljoner kronor.

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste