Epiroc varslar till följd av corona

Efter att coronapandemin orsakat lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag har Epiroc lagt varsel om totalt 425 tjänster i Örebro och Fagersta.

Totalt 425 tjänster i Örebro och Fagersta berörs av varslen på Epiroc. Foto: Epiroc

I Örebro är det 350 tjänster och i Fagersta 75 tjänster som berörs av varslen. Ungefär hälften av tjänsterna är inom produktion.

 – Vi genomför dessa åtgärder för att anpassa oss till den nya marknadssituationen som följt covid-19-pandemin och för att göra oss starkare och mer motståndskraftiga för framtiden. Tyvärr måste vi ta sådana drastiska åtgärder som att lägga varsel och vi beklagar de negativa följder det kommer ha för våra kollegor och dem som står dem nära. Vi kommer stödja våra anställda i denna svåra situation, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 

Varslen är även del av Epirocs strävan att bli så flexibelt och effektivt som möjligt, och följer flertalet andra effektiviseringsåtgärder som genomförts globalt sedan 2019.

– Dessa åtgärder kommer att låta oss fortsätta prioritera innovation och att utveckla vårt teknologiska ledarskap för att stödja våra kunders verksamheter och förbättra deras produktivitet, säger Helena.

Totalt har Epiroc i dag 3 100 anställda i Sverige, och en global arbetsstyrka på cirka 14 000. I Örebro har företaget sitt nav för tillverkning, forskning och utveckling för Epirocs underjords- och ovanjordsutrustning samt för service och reservdelar. I Fagersta är basen för Epirocs bergborrverktygsverksamhet.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste