Ny vägskrapa från norra Finland

Lametal Oy från Lappviken i Finland lanserar den nya väghyveln TL 7500, som utvecklats från den tidigare modellen TL 7400 med hjälp av kundernas egen feedback. 

 

Två vägskrapor av modellen TL 7500 har redan levererats till kund. En i Finland och en här i Sverige.Foto: Lametal Oy 


Den första väghyveln av modellen TL 7500 levererades redan under påskhelgen till en köpare i centrala Finland och den andra levererades nyligen till Sverige. TL 7500 har kvar många av de egenskaper, från tidigare modeller, som varit uppskattade bland kunderna.  

Fixerad front

Höjden på väghyveln går att justera i båda ändar. Fronten är fixerad i sitt läge men kan kompletteras med ett hydrauliskt dikesblad, som kan användas vid behov. 

Den bakre skrapan är utrustad med både stötdämpare och stora stödhjul och passar bra för snöröjning. Den går även att utrusta med en ytterligare del som utökar bredden på skrapan på sidan av vägkanten med 600 millimeter. TL 7500 väger omkring fem ton.

Följer vägkanten

Även hjulen till TL 7500 är utrustade med separata tryckkontroller och justeras enkelt individuellt. Den nya modellen är även utrustad med ”crab walking” som gör det enkelt att följa vägkantens krökningar. Detta är också utmärkt vid körning på mjuka vägar. En tyngre traktor kan köra i mitten av vägen samtidigt som TL 7500 håller sig längs vägkanten. Dessa funktioner kan, precis som flera andra av vägskrapans hydrauliska funktioner, styras med hjälp av en fjärrkontroll.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste