Lantmännen Maskin tar försäljningen till nätet

Nu kan reservdelarna till maskiner beställas på nätet från Lantmännen Maskin. Med start från den 10 juni finns den nya e-handelsplattformen redo.

Lantmännen maskin lanserar en ny e-handel med start från och med 10 juni. Foto: Lantmännen Maskin

– Lanseringen är ett naturligt steg i Lantmännen Maskins och Lantmännens digitala satsning. Vi ska fortsätta att vara i frontlinjen i branschen och det här känns oerhört spännande, säger Lantmännen Maskins vd Leif Thorwaldsson, i ett pressmeddelande.

Lantmännen Maskins nya e-handel kommer erbjuda försäljning av reservdelar och tillbehör för lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner. Ett sortiment på cirka en miljon artiklar med både originaldelar och alternativa delar för flertalet varumärken.

– Vi har lagt mycket fokus på att utveckla sökfunktionen på e-handeln, så att det blir enkelt att hitta rätt reservdel till den specifika maskinen eller redskapet, säger Louise Sedin, försäljningschef, Lantmännen Maskin.

– Vår nya och uppdaterade e-handelsplattform grundar sig på Lantmännens Maskins önskan om att vara ”Alltid nära”. Våra butiker runt om i landet är viktiga men som komplement ska vi även finnas tillgängliga on-line och kunna ta emot beställningar dygnet runt, alla dagar i veckan. Vi kommer också fortsätta att utveckla e-handeln och sortimentet, säger Louise Sedin, försäljningschef, Lantmännen Maskin. Foto: Lantmännen Maskin

Nav för information

Kopplat till e-handeln är även Lantmännen Maskins support- och serviceorganisation där kompetensen finns att svara på alla typer av frågor gällande e-handeln och reservdelar, enligt Louise. Som kund kan man även söka information om de olika produkterna i den digitala tjänsten, som enligt företaget ska fungera som ett verktyg och komplettera den rikstäckande anläggningsstrukturen.

Tajmad lansering

Trots att byggandet av den nya digitala plattformen pågått en längre tid tillsammans med kunder och testanvändare så kunde tajmingen för lanseringen inte vara bättre i och med covid-19-pandemin, menar Lantmännen Maskin.

– Just nu är våra digitala kanaler extra viktiga. Jag är stolt och glad över vår nya e-handel, det är den modernaste i branschen, säger Leif.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste