Flera förändringar på gång för Swecon

Nya roller inom företaget och en ny satsning inför framtiden står på tur för Swecon under våren.

 

Christer Söderberg kommer bli ansvarig för Swecons nya nyckelfunktion och Joakim Arndorw tar över rollen som vd för Swecons Anläggningsmaskiner AB.Foto: Swecon


Swecon väljer att införa den nya nyckelfunktionen – Director Marketing & Business Strategy – inom Swecon gruppen. Syftet med satsningen är att utveckla en framtida affärsstrategi i relation till att kundernas förändrade krav i takt med att tekniken utvecklas mot att bli allt mer uppkopplad och autonom. Det skriver Swecon i ett pressmeddelande.

Tidigare marknadschef

Christer Söderberg kommer vara ansvarig för den nya funktionen. Han har arbetat 15 år inom Swecon, tidigares om marknadschef och under de senaste åren som vd för det svenska bolaget.

– Det har varit en fantastisk resa hittills och jag är verkligen tacksam över att fortsätta vara en del av Sweconteamet, med all passion och stolthet som följer med. Att med min erfarenhet och branschkunskap få vidareutveckla Swecons kunderbjudande och stärka positionen som drivande och ledande på Swecons marknader, är något jag verkligen ser fram emot, säger Christer.

Ny vd inom Sverige

Joakim Arndorw blid ny vd för Swecons Anläggningsmaskiner AB. Han har under de senaste fyra åren varit bolagets affärschef för service och reservdelar och som enligt företaget bidragit framgångsrikt till företagets utveckling i Sverige.

– Jag är motiverad och mycket glad över att få möjligheten att leda Swecon Anläggningsmaskiner framöver. Tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare kommer mitt mål vara att hålla i utvecklingen av Swecon för att stärka vår marknadsledande position och att fortsätta ha nöjda och lönsamma kunder, säger Joakim om det nya uppdraget.

Av största vikt

Håkan Pettersson, senior vice president (SVP) och chef för Swecon, uttalar sig såhär om förändringarna inom företaget.

– Jag är glad att meddela dessa viktiga och planerade förändringar inom Swecon. Skapandet av den nya funktionen, med fokus på nya affärsmodeller, kommer vara av största vikt för Swecon. Jag är väldigt nöjd med att Christer tar den här rollen. Hans långa branscherfarenhet, både nationellt och internationellt, är mycket värdefulla. Även fortsättningsvis kommer Christer att rapportera till mig, säger han och fortsätter:

– Med Joakim Arndorw som ny vd och Christers efterträdare säkerställer vi kontinuiteten inom Swecon, samtidigt som vi fortsätter att driva och utveckla Swecon mot framtiden. Jag önskar både Christer och Joakim ett stort lycka till i deras nya roller.

Förändringarna trädde i kraft den 20 april 2020.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste