De börjar med entreprenaddäck

En av Sveriges ledande tillverkare och leverantörer av fälgar till personbilar utökar genom att bli ny leverantör av däck till entreprenad- och skogsmaskiner, med eget lager i Märsta norr om Stockholm.

Foto: ABS Wheels

Fälgtillverkaren ABS Wheels som till vardags tillverkar personbilsfälgar och säljer bildäck ger sig nu in på entreprenadmarknaden. Vid sitt kontor och lager i Märsta ett stenkast från Arlanda flygplats har ABS Wheels byggt ett nytt lager för att kunna lagerhålla enstaka modeller av entreprenaddäck som visas för kunder. 

Man kan se det som en slags showroom för entreprenaddäck inom skog och industri. Tanken är att locka köpsugna företagare i Stockholm för att sedan kamma hem allt direkt från grossisterna berättar ABS Wheels vd och ägare Andie Lahdo.

Bland däckmärkena ABS Wheels tänkt erbjuda finns Michelin med modeller som EM IND, X-crane och multibib TL.

– Vi har i dagsläget goda kontakter med diverse grossister. Egentligen känner jag att vi borde startat med det här för några år sedan innan konkurrensen växte. Dock är det alltid bättre sent än aldrig, säger Andie Lahdo.

Däck för lantbruk och entreprenad kan kosta upp till 10 gånger mer än personbilsdäck vilket ABS ser som ett bra komplement till sitt nuvarande sortiment. För tillfället har bolaget anlitat två programmerare för att lägga in alla entreprenaddäcken på företagets sajt.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste