Den blomstertid nu kommer med lättnad

Efter regn kommer sol. En historisk vår har förbytts i sommar och världens länder öppnar upp för mer normalt liv igen. Det har varit en gastkramande tid för många företagare och arbetstagare. Lyckligtvis är entreprenadbranschen än så länge en av de minst drabbade branscherna. 

Sverige sitter nu med svarte Petter. Priset för att inte hårt ha begränsat smittspridningen kan visa sig bli högt. Vi har fortsatt allmän smittspridning i samhället och många tusen har avlidit i förtid. Vårt hopp står till säsongs­effekten, en minskad smittspridning när folk är mer utomhus istället för i torr luft inomhus. Det missgynnar traditionella influensa­virus. Förhoppningsvis visar även detta Corona-virus upp ett liknande mönster.

Först i höst kommer vi ha en aning om hur mycket kapitalförstöring och arbetslöshet pandemin gett upphov till. Världens politiker och riksbanker har alla tryckt gasen i botten och trycker nya pengar för fullt. Aldrig i modern tid har statsskulderna tillåtits skena på detta vis.

Hur de skenande statsskulderna senare ska hanteras blir minst sagt intressant att se. Innan dess kan vi dock förvänta oss många offentligt finansierade projekt att sätta grävskopan i.

Nu tar den tryckta tidningen en paus till augusti. Vi ses såklart var dag på entreprenadaktuellt.se och i vårt e-postnyhetsbrev.

Med önskan om en riktigt bra sommar!
 

Stefan Ljungdahl

Artikeln publicerades onsdag den 17 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste