Svevia utökar med 646 kilometer väg

Nu utökar Svevia sina marknadsandelar som vägentreprenör i Norge och tar över driftområdet Stjørdal på uppdrag av Trøndelag fylkeskommune. Samtidigt fortsätter ansvaret inom ett tidigare driftområde. 

 

Lars Reitan är daglig ledare på Svevia Norge AS som nu fortsätter växa i Norge. Bolaget som bildades 2011 som ett dotterbolag till Svevia AB har i dag kontrakt som vägentreprenör inom driftområdena Røros, Stjørdal, Ofoten, Mo i Rana, Morsjøen, Helgeland och i Elverum.  Foto: Bjørn Lervik


Stjørdal driftområde, som sträcker sig över Stjørdal, Meråker, Frosta, Levanger, Malvik samt delar av Verdal, kommer från och med första september i år skötas i drift och underhåll av Svevia Norge AS. Det är ett vägnät som totalt omfattar 646,5 kilometer väg varav 59,7 kilometer är gång- och cykelväg. Bolaget har sedan 2013 även varit vägentreprenör för Røros och tilldelas åter det driftkontraktet för de närmaste fem åren. 

– Svevia Norge AS expanderar och växer med ytterligare ett nytt driftområde. Geografisk ligger driftområde Stjørdal och driftområde Røros intill varandra något som är en fördel både inför etableringen av det nya arbetsområdet men också under projekttiden då närheten mellan driftområdena gör det enkelt att samarbeta och omfördela resurser vid behov, säger Lars Reitan, daglig leder på Svevia Norge AS. 

Båda kontrakten, som tillsammans är värda 109 miljoner, sträcker sig över fem år med möjlighet till ytterligare totalt tre optionsår.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 19 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste