använd ej" /> Bättre skydd mot buller med aktiv brusreducering - Entreprenadaktuellt

Bättre skydd mot buller med aktiv brusreducering

Guardio introducerar nya hörselkåporna Auris som är utrustade med aktiv brusreducering för bästa resultat. 

 

De nya hörselskydden Auris från Guardio har aktiv ljudreducering, vilket enligt företaget är fördelaktigt i miljöer där exempelvis maskiner står igång och låter. Foto: Guardio

Passiv brusreducering är när man med hjälp av täta material och tryck ser till att ljud inte sipprar in mellan hörselskyddet och örat. Vid aktiv brusreducering är hörselskydden utrustade med mikrofoner som fångar upp det skadliga ljudet, ljudvågen kalibreras och en exakt spegelvänd ljudvåg skickas tillbaka. Detta resulterar i en mycket plattare ljudvåg som inte skadar hörseln. 

I Auris finns dubbla mikrofoner i varje kåpa, en yttre mikrofon som fångar upp ljudvågor utifrån. Den inre mikrofonen gör en justering om det exempelvis sipprar in ljud från sidan. Man har även kvar den passiva brusreduceringen eftersom den skyddar bra mot impulsljud.

Aktivt brusreducerade hörlurar börjar bli en standard, men trots att miljön är extremt bullerutsatt har tekniken, enligt Guardio, inte tidigare implementerats inom bygg och industri.

Efter sommaren

Hörselskydden är utrustade med bluetooth, som möjliggör att de kan kopplas upp till andra enheter, samt komradio med röstaktiverad interkom-funktion som förbättrar kommunikationen på arbetsplatsen. Hörselskydden har integrerat batteri med stöd för snabbladdning, app-kontroll och kåporna har flexibla fästen som även går att fästa på de flesta hjälmar som finns på marknaden. 

Hörselskydden kommer lanseras på svenska marknaden efter sommaren. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste