Nya skruvkompressorer från Atlas Copco

Atlas Copco lanserar i år en ny serie oljesmorda skruvkompressorer. Med GA30+-45+-serien erbjuder företaget en energieffektiv kompressor som är lämplig för medelstora verkstäder och mindre fabriker.

 

Nya GA30+-45+-serien med kompakta oljesmorda skruvkompressorer från Atlas Copco har ett nytt drivsystem för att öka energieffektiviteten. Foto: Atlas Copco


En IE4-certifierad motor och Atlas Copcos patenterade kompressionselement gör att fritt angiven luftmängd har ökat med 2,7 procent och energieffektiviteten är i genomsnitt 3,2 procent bättre än hos tidigare modeller, enligt ett pressmeddelande från företaget. De största fördelarna med nya GA30+-45+-serien (30-45 kw/40-75 hk) är, enligt tillverkaren, det helt nya drivsystemet med ökad energieffektivitet, att den är enkel att serva och den lättmanövrerade pekskärmen.

Snabb att serva

− Att den är mer energieffektiv innebär helt enkelt att du får mer luft per enhet använd energi. Den är snabb att serva eftersom alla komponenter och delar är enkla att nå, vilket sparar tid för en servicetekniker, säger Alexandra Calgar, kommunikationschef på Atlas Copco Compressor AB.

Kompakt modell

Alla modeller i serien levereras med Elektronikon Touch, Atlas Copcos eget styrsystem. Funktioner som finns i systemet är bland annat fördröjt andra stopp, olika veckoscheman och integrerad styrning för upp till sex kompressorer. I kombination med SMARTLINK fjärrövervakning kan användare optimera tryckluftssystemets prestanda och hålla nere underhållskostnaderna, menar tillverkaren.

Fjärrövervakning

− Tack vare Elektronikon Touch, en lättanvänd touchdisplay, har du full koll på din kompressor och kan enkelt bläddra mellan olika menyer och funktioner. Om du vill kan maskinen anslutas till SMARTLINK, Atlas Copcos system för fjärrövervakning. Då får du alla eventuella larm och varningar direkt till datorn eller mobilen, säger Alexandra Calgar.

För trånga utrymmen

Den nya produktserien släpptes på den europeiska marknaden i april och tillverkas i Belgien. Modellen är kompakt och utvecklad för att passa i trånga lokaler där utrymmet är begränsat. Standardversionen är 32 procent mindre än föregångaren.

− Det är en relativt liten och robust kompressor som passar i de flesta miljöer, även de som är mycket krävande. För medelstora verkstäder och mindre tillverkande fabriker är den idealisk, säger Alexandra Calgar.

Pär Andersson
Frilans

Artikeln publicerades fredag den 03 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste