Be-Ge Seating AB tror på framtiden

I Oskarshamn har det tillverkats förarstolar i mer än tre kvarts sekel. Världens äldsta tillverkare av justerbara förarstolar tror på ökad försäljning och flyttar just nu in i en ny produktionslokal.

 

Be-Ge Seating AB har flyttat in i en ny monteringslokal som ligger granne med befintliga lokalerna i Oskarshamn. Enklare materialflöden och effektivare logistik i rymliga och fräscha utrymmen är målen med investeringen. 
Foto: Pär Andersson


Kraven på arbetsmiljön i förarhytter i bland annat entreprenadbranschen har ökat de senaste åren, vilket har fört med sig ökat fokus på god komfort och hållbarhet i förarstolarna. Det berättar Jonas Nilsson, försäljningschef på Be-Ge Seating AB i Oskarshamn.

− I den feedback vi får från våra slutkunder efterfrågas bra lösningar som får personalen att orka jobba i minst åtta timmar i sträck. Då är stolens hållbarhet över lång tid centralt. När det hänger 40 kilo tunga ”poddar” med joysticks på ena sidan av stolen kan kroppen lätt snedbelastas. Ser vi på feedbacken från våra kunder, märker vi att våra stolar står sig väl under lång tid, säger han.

Be-Ge Seating AB, med cirka 100 anställda, utvecklar, tillverkar och marknadsför förarstolar till bland annat entreprenad- och skogsmaskiner, lastbilar, bussar, truckar, militärfordon, lättare transportfordon, maritima fordon och spårbunden trafik. Företaget har expanderat de senaste åren och blev trångbodda i sina gamla lokaler.

− Frågan var om vi skulle bygga nytt eller om vi skulle vara kvar här. När grannfastigheten blev ledig fick vi en bra möjlighet. Nu har vi även yta att fortsätta expandera på, säger Jonas Nilsson.

Investeringen i den nya lokalen, renovering och produktionsutrustning inräknat, landade på drygt 20 miljoner kronor.
 

Jonas Nilsson, försäljningschef, och Mikael Grahn, produktionschef, i lagerdelen på 500 kvadratmeter. 
– I den gamla produktions­lokalen gjorde vi cirka 160-170 stolar i veckan av 3000-serien. Nu kan vi göra ungefär 400-450 stolar i veckan om vi fyller upp med bemanning. Det finns bra kapacitet framöver, säger Mikael Grahn.

Effektivare logistik

Den nya lokalen på 3 500 kvadratmeter har fått en grundlig invändig renovering som inleddes förra sommaren. Lokalen rymmer montering av stolar i 3000-serien som används i bland annat entreprenad- och skogsmaskiner. Två monteringslinjer är på plats och när hela flytten är genomförd ska även en tredje linje vara igång.

− Vi har växt stadigt under många år med stigande volymer och ökad omsättning. Till slut var vi på bristningsgränsen utrymmesmässigt och fick kompromissa med de förutsättningar som fanns. Vi har lagt mycket kraft och energi på att göra den nya lokalen modern och miljöriktig med bland annat nytt värmesystem med fjärrvärme, LED-belysning och ljudisolerat tak. Den stora vinsten med nya lokalen är materialflödena, logistiken och att allt material finns snyggt och prydligt vid varje monteringsstation. Allt det leder givetvis till en effektivisering, säger Thomas Axelsson, general manager på Be-Ge Seating AB.

Han menar att en fördubbling av 3000-seriens försäljningsvolym är fullt rimlig. Det innebär även nyanställningar på sikt.

− Vi har en plan för att utöka vår kapacitet och har skapat förutsättningar med maskiner och utrustning. Efterhand som vi når nya kunder inom intressanta branscher kommer vi även att utöka vår personalstyrka, säger han.

–Monteringstiden, effektiv arbetad tid, per stol är ungefär två timmar. Det kan givetvis skilja mellan olika stolar, säger Mikael Grahn, produktionschef.

Tuffa miljöer

Utvecklingen de senaste fem åren har varit mycket positiv för Be-Ge Seating AB, precis som för svensk industri som helhet. Företaget har haft en årlig tillväxt på fem till sju procent, berättar Thomas Axelsson.

− Vi har ökat inom förarstolar för gruvdrift, entreprenad och skog men också inom truckstolar och passagerarstolar. Egentligen har vi växt i alla områden under en stark konjunktur där vi har hängt med utvecklingen. Vi arbetar med allt från enstycksproduktioner till högvolymproduktioner med 50 000 stolar per år. Det finns ett stort intresse för våra lösningar för tuffa miljöer, där är vi extra framgångsrika. Vår styrka ligger bland annat i att tillsammans med kunden ta fram en optimal lösning, säger han och fortsätter:

− I vår produktion är en typisk årsvolym 100 till 300 enheter av en enskild kundunik stol. Vår produktion är naturligtvis standardiserad och effektiviserad, men bygger mycket på att kunna producera kundunika och kundstyrda lösningar.

Batteriskruvdragare har ersatt luftdrivna. –Vi kan följa momentdragningen av alla ingående skruvdragningar vi gör när vi monterar stolen. Allt fler kunder ställer de kraven på uppföljning så det är viktigt att vi vet exakt hur mycket varje skruv är dragen, säger Thomas Axelsson, general manager.

Manuell montering

Produktionen av delarna som monteras ihop i Oskarshamn görs av systerbolag inom Be-Ge-koncernen, vilket Jonas Nilsson menar är en klar fördel.

− Det ger oss en flexibilitet som gör att vi kan anpassa oss efter kundens önskemål. Det finns även en miljöaspekt eftersom vi undviker långa transporter av skrymmande delar, säger han.

Jonas Nilsson och Thomas Axelsson lyfter gärna fram flexibiliteten som en av Be-Ge Seatings stora fördelar.

− Vi har en manuell hantering i monteringen som möjligtvis skulle kunna kostnadssänkas ytterligare med automatiserade moment genom större investeringar, men vi bedömer att vi har en kostnadseffektiv produktion. Med automatiserad montering svetsas eller limmas delarna ihop. I våra stolar, som monterats manuellt, kan du byta ut alla ingående komponenter. Du kan byta ut en fjäder, en slang, en knapp eller vad du vill. Det är ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, att du kan renovera stolen på ett enkelt och smidigt sätt i stället för att byta ut större delar av eller hela stolen, säger Thomas Axelsson.

Allt högre krav

Kraven på arbetsmiljön i förarhytter på entreprenadsidan blir allt högre, tror Thomas Axelsson.

− Maskiner och utrustning som säljs idag utgör stora investeringar. Att köpa en entreprenadmaskin för mångmiljonbelopp och använda en arbetsmiljölösning som inte är optimal känns bakvänt. Vi tror att det blir en allt större insikt och acceptans att investera i god arbetsmiljö, säger han.

− Kanske är det en generationfråga också, säger Jonas Nilsson. Kanske är kraven på arbetsmiljö högre idag än för 20 år sedan. Vi har gett oss in i branscher med tuff arbetsmiljö där våra stolar med anpassade lösningar har visat sig hållbara och framgångsrika. Det kan handla om olika lösningar för joystick, armstöd, fjäderpaket i stolen och mycket annat. Intresset för arbetsmiljöfrågor i de här branscherna kommer inte att minska, det är vi övertygade om.

Hur framtiden ser ut vet ingen efter de senaste månadernas kris, men Thomas Axelsson är hoppfull.

− För några månader sedan fanns ingen övre gräns för industrin, det var bara fortare och mer hela tiden. Nu har vi alla kastats ner till en lägre nivå med stor osäkerhet, men vi har själva stora förväntningar på vår genomslagskraft på till exempel entreprenadsidan. Vi tror att vi kan tillföra något och vår förväntan på försäljningen är stor, säger han.
 

Be-Ge Seating AB

Verksamhet: Utvecklar, tillverkar och marknadsför förarstolar för kommersiella fordon och maskiner samt fasta passagerarstolar för tunga lastbilar

Anställda: 101 personer 

Ort: Oskarshamn

Omsättning (2019): Drygt 315 mnkr

Historik: Be-Ge grundades 1934 av Bror Göthe Persson som startade import och försäljning av Fordbilar i Oskarshamn. 1949 utvecklades den första fjädrande förarstolen för transportfordon. Idag är Be-Ge fortfarande familjeägt, i tredje generationen, och har utvecklats till en internationell koncern. Koncernens verksamhet är uppdelad i tre divisioner: Seating, Component och Vehicle. 2019 namnändrades samtliga bolag inom Be-Ge Seating Division till det gemensamma Be-Ge Seating följt av respektive lands bolagsbeteckning. 

 

Pär Andersson
Frilans

Artikeln publicerades lördag den 04 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste