Lättare installation med nytt från Geberit

Geberit har lanserat flera nya produkter som underlättar installationen av avloppsystem.

 

Nu lanserar Geberit flera nyheter som gör det lättare att installera avloppssystem. Foto: Geberit


Bland annat finns Geberits rörskrapor för avloppssystemen Geberit PE och Geberit Silent-db20 nu i fyra nya dimensioner; d56, d63, d75 och d90. Rörskrapan gör rördelarna rena på några sekunder, och kopplingen är klar för svetsning. 

Rörskrapan är speciellt anpassad för enkel, snabb och säker preparering av rörändar före svetsning med elsvetsmuff. Kniven enkel att byta, och rörskrapan passar konventionella sladdlösa skruvdragare.

Betydligt längre skänkel på den nya anslutnings­böjen som används för installation av samlingsrör nära innertak.

Enkel installation

En annan nyhet är Geberit Silent-db20 anslutningsböj 45°, som nu finns med lång skänkel vilket bidrar till snabbare, säkrare och enklare installation. Anslutningsböjen finns i dimensionerna d90, d110 och d135, och är lämplig för bjälk­lag med tjocklek på 150 till 250 millimeter.

Tredje nyheten är o-ringsmuffen med läpptätning i Silent-db20 avloppssystem, som ersätter föregångaren med ringpackning. Med en längre bas kan den enkelt användas i kombination med elsvetsmuff. Läpptätningen är gjord av EPDM och för att skydda muffen från smuts och damm innan installation är den försedd med skyddspluggar.  Finns i dimensionerna d50 och d65.
 

Läpptätning och längre bas på o-ringsmuffen.

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste