Med twICEme finns vital information alltid tillgänglig

För att möjliggöra snabbare och bättre vård vid olyckor på arbetsplatser har företaget twICEme utvecklat en digital enhet som inkluderas i skyddsutrustningen dit man kan ladda upp vital information. 

 

Ute i fält är tillgång till vital information viktigt och kan vara avgörande i flera situationer. I samarbete med företaget Guardio lanseras hjälmen Armet som är utrustad med twICEme-teknologi, som möjliggör att vital information alltid finns tillgänglig i skyddsutrustningen. Informationen laddas upp samt avläses genom scanning med en smartphone. Foto: Guardio


Vid en olycka kan vital information om den skadade personen vara värdefull för att rätt vård snabbare ska kunna utföras. Om personen som varit med om olyckan inte är kontaktbar kan det dock vara svårt att få fram rätt information, men med den nya funktionen från twICEme finns värdefull information alltid tillgänglig i skyddsutrustningen. 

I företagets app skapar man en profil där man fyller i viktig information. Genom att scanna smartphonen mot den digitala enheten i skyddsutrustningen laddar man sedan enkelt upp informationen. Informationen sparas endast lokalt i enheten, och inte i någon databas eller moln-tjänst.

Användaren betämmer

Informationen kan vara namn, personnummer, försäkringsuppgifter, ICE-kontakter samt om man äter några läkemedel. Enheten registrerar även ens koordinater, vilket kan vara värdefullt då räddningspersonal tillkallas. Det är användaren själv som bestämmer hur mycket eller lite information man vill ladda upp. Vid en olycka kan kollegor eller räddningspersonal scanna utrustningen och ta den av informationen. Hårdvaran baseras på NFC-teknologi, vilket står för Near Field Communication.  

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste