Volvo CE vinner hållbarhetspris

European Rental Association (ERA) har tilldelat Volvo Construction Equipment (Volvo CE) priset Best Sustainable Rental Project of the Year för företagets energihantering.

Volvo CE tilldelas hållbarhetspris från European Rental Association (ERA). Foto: Volvo CE

Volvo CE har sedan 2012 varit medlem i WWF:s klimatprogram Climate Savers, och sedan 2015 har företaget haft fokus på att avsevärt minska sin globala energiförbrukning och därmed sitt CO2-utsläpp genom hela värdekedjan. Under de senaste fem åren har företaget bland annat genomfört energibesparingar på mer än 50 gigawattimmar och ställt om halva sin globala energiförsörjning till 100 procent förnybara källor. De har även minskat sin användning av tomgångsel med 48 procent samt påbörjat en resa mot CO2-neutrala produktionsanläggningar.

– Volvo CE:s mål är att bygga den värld vi vill leva i, så vi är oerhört stolta över att vinna det här priset, som uppmärksammar vårt hållbarhetsarbete för att nå vårt mål. Vår energihanteringsstrategi har lett till avsevärda fördelar för uthyrningsbranschen på produktcykelnivå, och vi tror att vår kulturella strategi kan delas med och anammas av uthyrningsföretag i alla omfattningar och storlekar, säger Niklas Nillroth, miljö- och hållbarhetsdirektör för Volvo CE.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 19 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste