NCC säljer sin vägservice till investmentbolag

Under sommaren offentliggjorde NCC försäljningen av den svenska och finska verksamheten inom divisionen Road Services till det tyska noterade investmentbolaget Mutares.

 

I juli kungjorde NCC en försäljning av finska och svenska vägserviceverksamheten till tyska investmentbolaget Mutares. Foto: NCC 


För två år sedan rapporterade Entreprenadaktuellt om NCC:s planer för att för att förbättra lönsamheten i koncernen. En av åtgärderna var att avyttra vägserviceverksamheten, då verksamheten enligt NCC haft låg lönsamhet under flera år och få synergier med andra delar av NCC. Dock såg man potential för utveckling av verksamheten tillsammans med rätt ägare, och i juli i år meddelades Mutares som nya ägare. 

– Avyttringen av divisionen Road Services är en del i vår plan att fokusera på vår kärnverksamhet. Mutares kommer att kunna erbjuda den svenska och finska verksamheten en bra plattform för framtida utveckling, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på NCC, i ett pressmeddelande. 

Försäljningen genomförs som ett aktieköpsavtal, och transaktionen väntas bli klar under årets tredje kvartal. 

– Vi ser mycket fram emot att ta över den svenska och finska vägserviceverksamheten från NCC och fortsätta utveckla den. Vår expertis och det faktum att vi nyligen expanderat vår verksamhet till Norden gör att vi har kapacitet och förmåga att vara rätt partner för våra bolag att utvecklas hållbart, säger Robin Laik, vd på Mutares.

Under sommaren offentliggjorde NCC även försäljningen av danska Road Services till Arkil A/S. Däremot kommer NCC fortsätta med begränsad försäljning av Road Services i den kvarvarande verksamheten i Norge. 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste