Satsar på att utbilda drönarpiloter

Ny utbildning för drönarpiloter ska möta de nya kraven i EU:s regelverk. Nu lanserar Drönaruppdraget webbaserade drönarutbildningar på marknaden.

Med ett ökande antal drönare och det nya EU-gemensamma regelverket för drönarflygning ökar efterfrågan på drönarutbildning. Foto: Mostphotos


Från och med årsskiftet kommer det nya EU-gemensamma regelverket träda i kraft som ställer högre krav på säkerheten i samband med drönare. De nya reglerna innebär förutom att underlätta utvecklingen av drönare att kraven på utbildning och registrering blir högre.

För att svara upp till en ökad efterfrågan på drönarutbildningar lanserar nu Drönaruppdraget webbaserade drönarutbildningar. Utbildningen riktar sig till både företag, privatpersoner, övriga organisationer samt myndigheter och möjliggör för att utbilda sig till drönarpilot inom den öppna kategorin (A1, A2, A3).

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna lansera våra utbildningar som vi jobbat hårt med. Vi hoppas och tror att de kommer vara till stor nytta för drönarpiloter på den svenska marknaden. Hittills har vi fått ett mycket positivt gensvar från de som tagit kursen, säger Marcus Olsson, vd och Grundare, i ett pressmeddelande.

Kombinera med praktik

Enligt Drönaruppdraget är utbildningen baserad på det kravställda utbildningsmaterial som Transportstyrelsen tagit fram. I samarbete med utbildningsaktören QuadFoto kommer onlineutbildningen även kunna kombineras med praktiskt handhavande i en paketlösning där både simulatorträning samt flygning utomhus finns med.

Målet är enligt företaget att drönaranvändningen ska accelerera tillsammans med att ansvarstagande fjärrpiloter med säkerhetstänk och förståelse för det nya regelverket kring drönarflygning utbildas.

Möter efterfrågan

Ett komplett utbildningsalternativ som på allvar kan möta den ökade efterfrågan av drönarutbildningar är något som tidigare har saknats, menar Marcus.

– Allt fler företag använder drönare i deras verksamhet och i och med det nya regelverket som kommer vid årsskiftet 2020/2021 ställs det högre krav på just utbildning av deras drönarpiloter. Tillsammans med Quadfoto hoppas vi kunna tillmötesgå detta behov genom att kombinera våra erbjudande till en paketlösning, säger Marcus Olsson.

Mer om utbildningen hittar du här

 

På grund av coronapandemin flyttades införandet av de nya drönarreglerna från 1 juli 2020 till 1 januari 2021.

Kraven innebär bland annat att drönarkort samt registrering krävs.

På Transportstyrelsens hemsida kan du läsa mer om det nya regelverket kring drönarflygning.

 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 31 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste