Första nedbrytbara gräsklippartillbehöret

Nu lanserar de företaget Grimsholm Products AB det första nedbrytbara gräsklippartillbehöret, då de vill utöka sitt sortiment av hållbara produkter.

 

Grimsholm Products AB vill blir mer hållbara, nu lanserar de en nedbrytbarprodukt och flyttar en del av produktionen till Sverige. Foto: Grimsholm Products AB


Robotgräsklippare syns i många moderna trädgårdar idag.  Tysta och eldrivna rullar dem fram över gräset dock är de inte helt hållbara, under marken gömmer det sig en mörk hemlighet. När man investerar i en robotgräsklippare används så kallade spikar som fäster kantkabeln i marken. Eftersom dessa spikar är begravda under jorden är sannolikheten att ägaren av gräsklipparen kommer att återvinna dessa liten. Därför har Grimsholm valt att ta i tu med detta, genom att lansera en helt biobaserad och nedbrytbar spik på marknaden. 

– Det är väldigt spännande att äntligen få presentera den första helt biobaserade och nedbrytbara produkten inom området för robotgräsklippare. Vi ser en mycket stark trend inom hem och trädgårds segmentet att konsumenter efterfrågar hållbara produkter i allt större utsträckning. Vi vill att våra produkter ska komma först i åtanke och vi kommer att kunna erbjuda fler hållbara alternativ inom en snar framtid, säger Denniz Gustafsson, vd på Grimsholms Products AB, i ett ­pressmeddelande.  

Detta projekt är också ett sätt för Grimsholm att flytta tillbaka en del av sin produktion till Sverige för att sänka sitt koldioxidavtryck. Tillsammans med företaget Trifilon och deras lokala tillverkningspartner Härnösands Plast menar företaget att den biobaserade spiken kan distribueras till alla länder där Grimsholm Eurpean finns placerade.

Den nya biobasserade spiken är gjord av Trifilon Switch, en termoplastik biokompisitplatta gjord av förnybara och icke GMO-baserade råvaror. Detta hållbara plast-alternativ innehåller hampa som anskaffats från miljövänliga gårdar i EU.  

– De här är ett av de bästa exemplen som vi har sett hittills när det gäller vårt Switch material.  Vi vet att det inte är möjligt för en trädgårdsmästare att samla spikar när roboten blivit installerad men en komposterbarspik möjliggör och är det enda alternativet för en hållbar trädgård, ett perfekt val mellan efterfrågan och materialval, säger Jermiah Dutton, försäljningschef för Trifilon AB. 

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste