Scantruck breddar med larvburna liftar

Scantruck fyller luckan i sitt utbud av liftar med ensamrätt både i Sverige och Danmark på de italienska liftarna Platform Basket.

 

Enligt Lasse Weber, Scantrucks produktchef för Platform Basket, passar de larvburna liftarna till exempel elinstallationer och andra hantverksjobb på byggsidan som kräver att man arbetar ovan mark. Han tror även de kommer vara intressanta för uthyrningsbranschen. Foto: Scantruck

– Platform Basket har ett stort program av larvburna bomliftar och det är något vi har saknat, det har vi bland annat märkt på det stora antalet förfrågningar. Inte minst på den svenska marknaden finns det en stor marknad för larvburna bomliftar med en arbetshöjd på 15 till 18 meter, säger Lasse Weber, Scantrucks produktchef för Platform Basket, i ett pressmeddelande.  

Liftarna kan fås med både ren batteridrift samt som hybrid, med en blandning av batteridrift och nätansluten drift. 

– Jag tror på ett stort intresse speciellt för hybridversionerna, då är det möjligt att köra upp liften på transport­trailern med batteriet och sedan utföra arbetet på plats med hjälp av ström från elnätet. Skulle det inte finnas ett elnät att tillgå på platsen så kan maskinen givetvis fortsätta att arbeta med hjälp av sina batterier, förklarar Lasse Weber.

Lätt och stabilt

Enligt Lasse Weber är liftarna både små och lätta att transportera, samtidigt som de i utfällt arbetsläge har en god stabilitet tack vare de långa benen. 

– En tydlig kvalité hos liftarna från Platform Basket är den blygsamma bredden på blott 78 centimeter i hopfällt tillstånd. Därmed kan de passera in genom trädgårdsgrindar, gränder och till och med in i byggnader via vanliga dörrar.

Tillverkningen sker i fabriken som ligger nordöst om Bologna, Italien, och produktprogrammet består av många olika larvburna liftar i olika storlekar med arbetshöjder från 13,30 till 43,18 meter.

Järnvägsliftar 

Platform Basket tillverkar även andra typer av liftar, och Lasse Weber ser även potential i Sverige för företagets järnvägsliftar. 

– Också här kan vi fylla en lucka i vårt produktprogram. Järnvägsliftarna från Platform Basket är inte vanliga liftar som byggts om, utan de är enbart konstruerade med den här yrkesgruppen i åtanke. Programmet för arbete vid järnvägen omfattar både hjulburna och larvburna liftar. De finns naturligtvis också med rälshjul så att de kan arbeta såväl på rälsen som vid sidan om banan.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste