Bygma förvärvar VA-laget i Boden

VA-laget som tidigare i år gavs utmärkelsen Årets handlare väljer nu att sälja verksamheten vidare. Den 1 september 2020 står Bygma som ny ägare. 

 

Bygma förvärvar VA-laget i Boden, företaget som tidigare i år vann utmärkelsen Årets handlare på Näringslivsgalan i Boden, bland annat för sin kunniga personal och sina starka kundrelationer. Foto: Bygma


På bara några år har VA-laget gått från VA-specialister till att bli en komplett bygghandel med ett sortiment som sträcker sig från bygg och takanläggning till markjobb. Nu byter verksamheten ägare och Bygma tar över från och med i höst. 

– Vi har varit med om en fantastisk tillväxtresa de här åren och hittat ett vinnande koncept. I det här läget känns det rätt att sälja till en stark ägare för att kunna fortsätta växa. Att sälja sitt livsverk till en seriös part med ett mycket gott renommé i branschen, med en stark företagskultur med fokus på kunden och ständig förbättring borgar för fortsatta framgångar samt trygghet för våra medarbetare. Vi uppskattar dessutom att Bygma, liksom vi, värnar om den lokala förankringen, säger Johan Sharma, vd och delägare i VA-laget, i ett pressmeddelande. 

För bygghandelsföretaget Bygma innebär förvärvet ett ytterligare kliv som stärker deras position i Norrland. Verksamheten i Boden kommer fortsätta att bedrivas i befintliga lokaler och samtliga anställda i dag fortsätter med sin anställning.

– Norrland är en oerhört viktig region för oss, där vi växer starkt. Boden är en på flera sätt intressant ort och det finns påtagliga synergier med vår verksamhet i Luleå. Vi har imponerats av gänget bakom VA-laget som har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är glada att nu välkomna dem till Bygma, säger Peter Lindström, vd för Bygma.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 28 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste