Äntligen anländer Roto S Plus till Sverige

Hüllert Maskin har lanserat en ny modellserie från Merlo i form av nya ROTO S Plus. Den runtomsvängande teleskoplastaren har utvecklats och fyllts på med ny teknik för att öka maskinens säkerhet, effektivitet och prestanda. 

 

I den nya serien finns sex modeller, allt från R50.21 S Plus som kan lyfta fem ton 21 meter, till R70.28 S Plus som kan lyfta sju ton hela 28 meter. Förutom den nya Plus-serien hade även R40.18 S Sverigepremiär tidigare i år. Denna är en uppdatering av den tidigare modellen R40.18. Foto: AB Hüllert Maskin


Redan förra året visade företaget på ett smakprov från Plus-serien under Load Up North i Umeå. Intresset var då stort bland mässans besökare och förväntningarna har därför varit höga inför lanseringen menar företaget. 

Dock har lanseringen fått vänta då det blev lockdown i Italien under mars och Merlos fabrik tvingades stänga. På grund av detta stannade produktionen av och planerade leveranser blev framflyttade. I maj månad kom beskedet att Italien liksom Merlo kunde öppna igen. Kort därefter levererades den första leveransen av nya S Plus-serien till Sverige för iordningställande och kundleverans.

– Just nu arbetar våra servicetekniker för fullt i verkstan med iordningställande av bland annat tre R50.26 S Plus. Snart kommer ännu fler nya maskiner rulla in i Sverige så det kommer bli en intensiv höst, vilket vi är väldigt glada för, säger Andreas Tagesson, vd på AB Hüllert Maskin, i ett pressmeddelande.

Bättre prestanda

ROTO S Plus-serien utmärker sig genom en förbättrad prestanda och effektivitet. Detta genom att teleskoplastaren har fått en större motor, nytt hydraulsystem och ny drivlina i kombination med en ny tiltbar hytt, kapacitiv joystick och en klimatanläggning anpassad för hela året. Även lasthanteringssystemet är nytt liksom displayen med funktionslayout.  Chassifjädring gör maskinen till ett enastående val för den som söker en runtomsvängande teleskoplastare menar företaget.

Modulbyggd minskar risken

Nytt för plus-serien är att maskinerna är moduluppbyggda. I Merlos fabrik byggs var och en av produktionssystemet i för sig och monteras därefter ihop till en enhet. Detta menar företaget minskar risken för produktionsfel.

–Varje modul genomgår ett kvalitetstest innan slutmonteringen. Det förenklar också för oss vid beställning. Varje beställning har sin egen identitet i produktionslinjen och maskinen kan effektivare anpassas exakt efter hur beställaren vill ha sin teleskoplastare, avslutar Andreas Tagesson.

 

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 30 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste