Ny rotationsfräs med oavbruten fräsbredd

Nya patenterade och prisbelönta TFC-serien rotationsfräsar från Simex är framtagen för användning på grävmaskiner. Ny design gör att hela fräsbredden kan utnyttjas, utan att ett mittenspår lämnas. 

 

De patenterade rotationsfräsarna från Simex kan med fördel användas vid profilering av tunnlar, fundament och betongytor, fräsning av asfalt, cement, gips, rötter och trädstammar. Foto: Simex


Tack vare dubbla trummor med bitsutrustad mittenkedja som ger oavbruten fräsbredd är de nya rotations­fräsarna från Simex perfekta vid fräsning av smala och djupa diken, vertikala väggar och tunneltak samt vid profilering av plana väggar. Tack vare designen minskar behovet av arbete i sidled för att få bort lämnade mittenspår, vilket enligt tillverkaren spar tid, pengar och även minimerar miljöpåverkan. Fräsen ger, till skillnad från en hydraulhammare, inte ifrån sig buller och vibrationer och har låg påverkan på närliggande miljö.

I trånga utrymmen

Modellerna TFC400 respektive TFC600 är konstruerade för grävmaskiner i viktklassen 6–10 ton respektive 9–12 ton. Den mindre TFC400 har 18,5 kilonewton, kN, fräskraft, och kan fräsa ut små diken, profilera betongytor och ta fräsa bort trädstammar. Tack vare dess kompakta storlek och att modellen är anpassad för mindre grävmaskiner blir den det perfekta tillbehöret i trånga utrymmen. 

Mer kraftfull

Den mer kraftfulla TFC600 är utformad för att ta hand om tyngre jobb, och med en fräskraft på 24,5 kN kan den användas för att fräsa dåliga lager av betongkonstruktioner, exempelvis sidoväggar och tak av tunnlar i väg- och motorvägsanläggningar. Enligt tillverkaren är TFC600 även idealisk för profilering av avskurna väggar, och tack vare sin storlek och den primära motorn som den är kopplad till kan den användas i stadsmiljöer för anläggning av VA.

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste