använd ej" /> YstaMaskiners nya sandspridare – upp till nio kubik - Entreprenadaktuellt

YstaMaskiners nya sandspridare – upp till nio kubik

Inför vintern lanserar nu Maskinfirman YstaMaskiner en ny större serie bogserade sandspridare med kapaciterer på upp till nio kubikmeter. Spridarna är av valstypen och har flera smarta funktioner.

Inför vintersäsongern 2020/2021 lanserar YstaMaskiner sin nya serie större, bogserade valsspridare utrustade med hydrauliska bromsar och fjädrat, ställbart drag. Foto: YstaMaskiner

Den nya serien bogserade valsspridare från YstaMaskiner finns i storlekarna fyra till nio kubik vilket passar entreprenörer som sprider längre sträckor och är i behov av stor kapacitet i behållaren.

Ställbart drag

Spridarna har en hjulaxel som klarar 13 ton. I standardutförande är de utrustade med hydrauliska bromsar, mekanisk handbroms, LED belysning och stänkskärmar. De har också ett hydrauliskt fjädrat, ställbart drag med vilket man kan justera viktfördelningen mellan traktor och spridare.

Övervaka spridningen

Spridningsbredden är 2,24 meter och när det gäller material så uppger YstaMaskiner att sand och stenflis i storlekar på 0–40 millimeter hanteras utan problem. Tömning av spridarna sker genom att öppna den hydrauliskt styrda utmatningen maximalt.

För att övervaka spridningen av materialet under färd är spridarna, oavsett storlek, utrustade med en belyst kamera under draget genom vilken man kan se matarvalsen. Spridningsmängden styrs i förhållande till körhastigheten genom en manöverbox i dragfordonets hytt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste