använd ej" /> YrkesAkademin satsar på Volvomaskiner - Entreprenadaktuellt

YrkesAkademin satsar på Volvomaskiner

YrkesAkademin har investerat i totalt 34 Volvomaskiner som ska stationeras på åtta av de orter där företaget har utbildning för anläggningsmaskinsförare. Maskinerna ska levereras av Swecon Anläggnings-maskiner. 

 

YrkesAkademin har utökat sin maskinflotta och investerat i 34 grävmaskiner och hjullastare från Volvo, som ska levereras av Swecon Anläggningsmaskiner. Bland annat har YrkesAkademin beställt åtta stycken Volvo EWR150E grävmaskiner. Foto: Volvo Construction Equipment


Beställningen innefattar tio Volvo EC60E grävmaskiner, varav fyra med Leica grävsystem, åtta EWR150E med Volvos grävsystem Dig Assist samt 16 stycken Volvo L35G kompakta hjullastare.

– Vi valde Volvo och Swecon för att vi tidigt under anbudsprocessen fick en bra kontakt och dialog med säljaren Daniel Hultberg samt att Swecon kunde ge oss den helhetslösning vi sökte för vår maskinflotta. En viktig del i det är webbappen mySwecon där vi bland annat kommer kunna hålla koll på alla maskiner runt om i landet när det är dags för service, hur mycket körtimmar de har med mera, säger Antti Rokala, finansdirektör på YrkesAkademin, i ett pressmeddelande.

Vet exakt kostnad

Enligt Antti Rokala handlade det i slutänden om totalkostnaden för maskinerna, och han säger att ingen kunde matcha Swecons lösning på maskinflottan. 

– Vi vet mer exakt vad maskinerna kommer kosta oss med den förlängda garantin på tre år och serviceavtalen som inkluderades i den totala leasing-/hyreskostnaden i skolavtalet.

Utbildningsmaterial

Swecon menar att de länge sett behovet av både maskiner och utbildningsmaterial hos olika aktörer, och har därför utvecklat en komplett portfölj med erbjudanden som passar i branschen. De erbjuder lösningar för utbildning av både tekniker och förare, genom leasing, hyra eller lån av både nya och begagnade maskiner och komponenter. De erbjuder även webb-utbildningar för tekniker. 

– Affären med YrkesAkademin känns extra bra med tanke på att många av framtidens förare nu kommer utbildas i en Volvomaskin, säger Magnus Halvarsson, Marknadschef för Swecon.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste