använd ej" /> Svensk teknik i amerikanska skyddshjälmar - Entreprenadaktuellt

Svensk teknik i amerikanska skyddshjälmar

Svenska twICEme Technologys teknik som integrerar vital information i skyddsutrustning ska nu öka säkerheten även för amerikanska byggarbetare. Företaget har inlett ett sam­arbete med den amerikanska tillverkaren av skyddshjälmar Studson.

 

Svensk teknik ska bidra till ökad säkerhet på amerikanska arbetsplatser, då företaget twICEme Technologys inlett ett nytt samarbete med amerikanska Studson. TwICEme har som målsättning att få med fler internationella utrustningstillverkare och samla dessa under en global standard för vital information. Foto: Robert Ungh

Entreprenadaktuellt har tidigare rapporterat om företaget twICEme, som har utvecklat en ­digital enhet dit man kan ladda upp vital information. Enheten inkluderas i skyddsutrustningen så att informationen finns lättillgänglig vid en eventuell olycka. 

I våras påbörjades ett samarbete med svenska utrustningstillverkaren Guardio Safety, och nu har tekniken fått spridning internationellt och bidragit till starten för nya samarbetet med amerikanska Studson. 

– Vårt mål är att skapa en global standard för tillgång till vital information som kan bidra till att öka säkerheten för människor utsatta för risk. Detta samarbete tar oss närmare det målet. Partnerskapet med Studson bekräftar också det initialt stora intresset på den amerikanska marknaden för att öka säkerheten på bygg­arbetsplatser genom ­innovation, säger Christian Connolly, vd för twICEme Technology, i ett pressmeddelande.

Ryan Barnes, vd för Studson, säger att han ser mycket fram emot det nya partnerskapet. 

– Detta samarbete tar oss ytterligare ett steg mot vårt mål att erbjuda den säkraste och mest innovativa skydds­hjälmen för bygg- och industribranschen, säger han.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste