använd ej" /> Kompakta hjullastare från Bobcat - Entreprenadaktuellt

Kompakta hjullastare från Bobcat

För att bredda produktutbudet till sina europeiska kunder ger sig maskintillverkaren Bobcat nu in i hjullastarsegmentet med fyra nya modeller i två olika storleksklasser.

Bobcats nya kompakta hjullastare kan anpassas till många olika arbetsuppgifter med företagets olika lösningar för hydrauliska kopplingar och redskapslås samt stora utbud av tillbehör. Den största modellen har 68 hästkrafter och en maxhastighet på 30 kilometer i timmen. Foto: Bobcat

Bobcat, som kanske är mest kända för sina allhjulsstyrda kompaktlaste lanserar nu fyra modeller av kompakta hjullastare på den europeiska marknaden. Maskinerna passar både entreprenad och lantbruk och kan delas in i två olika storleksklasser där modellerna L23 och L28 har egenvikter på 1,7–1,9 ton och de något större L65 och L85 har tjänstevikter på 4,5 och 4,8 ton.

Jobba effektivt

Bobcat själva delar in maskinerna i kategorierna CWL (compact wheel loaders) och SAL (small articulated loaders).

- Med våra nya CWL-maskiner kan man jobba effektivt tack vare vår kraftfulla motor och ett hydraulsystem med hög kapacitet. Bobcats kompakta hjullastare kan också anpassas till olika arbetsuppgifter med vårt stora utbud av tillbehör. Maskinerna är bygga med beprövade komponenter och byggmetoder, säger Jiri Karmazin, produktchef hos Bobcat i ett pressmeddelande.

Kompakt format

De två mindre modellerna i SAL-segmentet kombinerar enligt Bobcat egenskaper som styrka, smidighet och mångsidighet i ett kompakt format. Maskinerna har en tipplast som är bara några hundra kilo mindre än deras tjänstevikt. De är byggda med en låg tyngdpunkt och ledad midja som ge bättre följsamhet och stabilitet.

Utrustad med teleskopisk bom får den större L28 en lyfthöjd på 2,6 meter. Tipplasten kan ökas ytterligare med hjälp av motvikter.

Enligt Bobcat kommer de fyra nya lastmaskinerna att vara tillgängliga under början av 2021.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste