använd ej" /> Nya grävlastare från Lännen - Entreprenadaktuellt

Nya grävlastare från Lännen

Finsktillverkade Lännen har presenterat företagets nya M-serie med grävlastare. De tre nya modellerna 8600M, 8700M och kraftigare 8800M ska leva upp till företagets filosofi om mångsidighet och användarvänlighet, och att en maskin ska kunna ersätta flera maskintyper på en arbetsplats. 

 

I Lännens nya M-serie med grävlastare finns tre modeller; 8600M, 8700M och den kraftigare 8800M. 
Foto: Lännen


M-serien har utrustats med AGCO Powers steg-fem motorer, som enligt företaget är både tysta och kraftfulla. Motorerna är även HVO-kompatibla. Vridmomentet på modellerna 8600M och 8700M är 640 Nm vid 1 000 varv per minut, medan större modellen 8800M har ett vridmoment på 720 Nm vid samma varvtal.

Transporthastigheten ligger på 48 kilometer i timmen, och för ökad funktionalitet och komfort går det att ställa in midjependlingen i tre olika lägen baserat på förarens behov. Även i hytten har det skett förbättringar. Bland annat nya trappsteg, som ska göra det lättare och säkrare att klättra in i maskinen, förbättrad sikt samt en ny tio tums display med touchfunktion.

M-serien har ny kraftfullt bottenpansar som skyddar och ger förbättrade terrängegenskaper. Bottenpansaren är nu delad och även utrustad med gångjärn för att underlätta service. På de främre stänkskärmarna finns även förvaringsutrymmen för bland annat verktyg.  

Lännen meddelar även att precis som tidigare finns det möjlighet att utrusta grävlastarna med en mängd olika tillbehör, exempelvis för arbete med elnät eller på järnväg. 
 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste