använd ej" /> Engcon lanserar kampanj för effektivare grävmaskiner - Entreprenadaktuellt

Engcon lanserar kampanj för effektivare grävmaskiner

Ett led i Engcons kampanj ”Do more. Earn more” för att driva på utvecklingen av effektiva grävmaskiner, är det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil.

 

Engcon lanserar kampanjen ”Do more. Earn more” för att driva utvecklingen av effektivare grävmaskiner. Foto: Engcon


− EC-Oil är ett smart snabbfästessystem som automatiskt ansluter hydraulik, el och centralsmörjning mellan maskinens snabbfäste samt under tiltrotatorn. Dessutom har alla Engcons hydrauliska verktyg, gripar, markvibratorer, gaffelställ och sopar automatisk oljekoppling som kostnadsfri standard. Egentligen innebär kombinationen av tiltrotatorn och EC-Oil att hela grävmaskinsbranschen revolutioneras, säger Stig Engström, grundare av Engcon, i ett pressmeddelande.

EC-Oil gör att föraren kan sitta kvar i hytten och byta både mekaniska och hydrauliska verktyg på maskinen. De snabba och smidiga redskapsbytena gör att maskinen kan utföra flera olika typer av arbetsmoment på kortare tid, enligt Engcon.

− Skulle världens alla grävmaskiner konvertera till modern teknik skulle det bli enorma vinster för miljön men även för den enskilde grävmaskinisten, som har möjlighet att utveckla en lönsammare verksamhet, säger Stig Engström.

 

Pär Andersson
Frilans

Artikeln publicerades måndag den 02 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste