använd ej" /> Standarden Open-S gör det lättare att kombinera - Entreprenadaktuellt

Standarden Open-S gör det lättare att kombinera

Med den nya öppna standarden Open-S kan maskinförare kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som ingår i standarden, och veta att de är kompatibla med varandra. 

 

Nya öppna standarden Open-S ska göra det möjligt att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare. Bakom standarden ligger tiltrotatortillverkarna Steelwrist och Rototilt. Foto: Rototilt Group AB


– Öppna standarder gör vardagen enklare, oavsett om det gäller stickkontakter i eluttag, datoranslutningar eller snabbfästen till grävmaskiner. Open-S bygger dessutom vidare på den oberoende och etablerade standard som redan finns för snabbfästen, S-standarden, förklarar Stefan Stockhaus, vd Steelwrist AB, i ett pressmeddelande.

Sund konkurrens

Det är Steelwrist AB tillsammans med Rototilt Group AB som har tagit initiativet till den nya standarden. 

– Vi tror på en sund konkurrens, där branschens aktörer tävlar om att ha de bästa produkterna. Vi vill inte låsa in kunder i ett slutet gränssnitt. Köper kunden en tiltrotator från Rototilt ska man känna sig trygg med att ett hydrauliskt redskap som följer Open-S standarden passar ihop, säger Anders Jonsson, vd på Rototilt.

Det är den fristående organisationen Open-S Alliance som äger och förvaltar standarden. Organisationen leds av ett råd med tekniker från medlemsföretagen, vilka i dag är initiativföretagen, men fler medlemmar är välkomna. 

 – Öppenheten är själva poängen. Alla seriösa aktörer som tror på nyttan med en gemensam standard är välkomna. Vi för redan samtal med fler tillverkare som vill ingå i standarden, säger Stefan Stockhaus.

”Blir tydligare”

Enligt aktörerna bygger Open-S på tre grundpelare; frihet för slutkunden att välja utrustning, trygga säkerhetslösningar samt en fortsatt teknisk utveckling.

– Eftersom vi enats om hur produkterna ska kopplas samman kan kunderna fritt välja i sortimentet hos tillverkare som ingår i standarden. Det blir tydligare vad som passar ihop och vilka garantiåtaganden som gäller, förklarar Anders Jonsson.

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste