använd ej" /> Stabil dumper med slät botten - Entreprenadaktuellt

Stabil dumper med slät botten

Tyska Krampe har tagit fram en ny dumpervagn för traktorer med slät botten och en lastkapacitet på 25 ton. Vagnens individuella hjulupphängning ger goda terrängegenskaper för arbete inom både lantbruk och entreprenad.

Krampes nya dumpervagn HD 550 är byggd för tuffa förhållanden och kan anpassas för olika typer av uppdrag inom både lantbruk och entreprenad. Bland annat kan den utrustas med individuellt fjädrade hjulaxlar för god anpassning till ojämn terräng. Foto: Krampe

Krampe HD 550 är det tyska företagets svar på en ökad efterfrågan på dumpervagnar med tandemaxel och slät botten. Den nya vagnen har byggts för en lägre tyngdpunkt och ökad stabilitet vid både transport och tippning, där en ny placering av lyftkolven ger en 25 procent högre tippkapacitet.

Individuell fjädring

Baklämmen öppnas hydrauliskt och släpper igenom även stora stenar. Foto: Krampe

Vagnen är av HD-modell vilket betyder Heavy Duty. Hos Krampe HD 550 innebär det bland annat att vagnen kan beställas med botten och sidor i tio respektive åtta millimeters Hardox-stål. Det finns fyra typer av hjulupphängningar att välja mellan med antingen bladfjädrar, luftfjädring, hydraulisk fjädring eller Krampes individuellt fjädrade ”walking beam” lösning.

Koniskt flak

Lastutrymmet har en konisk utformning som enligt Krampe ska få materialet att glida av lättare vid lossning. Den hydrauliska baklämmen kan öppnas upp så att även stora stenar lätt kan passera. Inuti flaket finns också öglor för lastsäkring av redskap.

HD 550 har en bruttovikt på 22 ton och kan enligt Krampe lasta upp till 25 ton eller 16 kubikmeter. Vagnen har genomgått fälttester och kommer att finnas tillgänglig från januari 2021.

Svenska återfördsäljare av Krampes vagnar är Farmmac och Axima.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste