använd ej" /> Nordbygg-mässan skjuts upp igen - Entreprenadaktuellt

Nordbygg-mässan skjuts upp igen

Byggmässan Nordbygg som tidigare i år meddelade framflyttning till våren skjuts nu upp ytterligare och planeras gå av stapeln våren 2022.

 

Totalt samlas runt 50 000 besökare från byggsektorn på Nordbygg som hålls vartannat år. Senast mässan ägde rum var 2018. Foto:  Bosse Lind


Två större mässor har nyligen tagits beslut om att ställa in på Stockholmsmässan, Formex och Stockholm Furniture & Light Fair. Nu står det även klart att Nordbygg som skulle pågått 20–23 april 2021, flyttas fram till 26–29 april 2022. 

– Vi hade aldrig kunnat ana att pandemin skulle dra ut på tiden så pass som den gjort. Nordbygg är vår största och mest internationellt präglade mässa och alla inblandade behöver därför extra lång förberedelsetid inför genomförandet. Det är därför viktigt att vi nu i god tid ger alla inblandade besked om förutsättningarna kring ett genomförande av mässan, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Sedan beslutet från regeringen kom att förbjuda större allmänna sammankomster har många större tillställningar ställts in. Enligt Stockholmsmässan har arbetet för att kunna genomföra mässan till våren trots pandemin pågått för fullt. Men nu tänker arrangörerna om. 

– Den sammantagna nulägesbilden i Sverige och internationellt talar sitt tydliga språk och det bästa vi kan göra är tyvärr att ställa in mässan ytterligare en gång och hoppas på ett säkert och framgångsrikt genomförande 2022 istället, säger Peter Söderberg. 

Mässan, som räknas som en av norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, har de senaste åren ökat i både utländska besökare och utställare. 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste