Storsatsning på vuxenutbildning

Från och med våren 2021 ska nya utbildningar inom fordonsteknik samt bygg och anläggning stå klara på 28 orter i landet. Ett viktigt verktyg för att fler ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden efter rådande pandemi, menar Lernia. 

 

Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia har nu tilldelats de nya utbildningarna som ska starta upp på 28 nya orter i landet, från Malmö till Skellefteå. En satsning som ska bidra till den omställning som behövs för att möta i sviterna av coronapandemin. 

 – Givet samhällsläget är utbildning viktigare än någonsin. Det är extra viktigt att vi fångar upp de som hamnat utanför arbetsmarknaden och ser till att människor får den vidareutbildning som behövs för att komma i jobb, säger Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildningar på Lernia, i ett pressmeddelande. 

De nya arbetsmarknadsutbildningarna riktar sig till arbetslösa i behov av en vidare­utbildning för att få jobb. Både fordonsteknik och bygg och anläggning är sektorer där anställningsbehovet de närmaste åren förväntas vara stort. 

 

Utbildningar
 

Bygg och anläggning:

Kalmar

Skellefteå

Skövde

Trollhättan

Västerås

Örebro

Umeå

Västervik

Göteborg

Halmstad

Sundsvall

Malmö

Växjö

 

Fordonsteknik:

Umeå

Gävle

Västerås

Eskilstuna

Nyköping

Katrineholm

Karlstad

Skövde

Kalmar

Växjö

Malmö

Göteborg

Malmö

Oskarshamn

Växjö  

 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 23 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste