25 000 gripar – ett gyllene tillfälle att fira

Hälsingeföretaget HSP tillverkar gripar i alla storlekar till olika maskiner inom skog- och entreprenad. Sedan starten 1994 har man i år tillverkar 25 000 gripar, något som firas med en guldlackad jubileumsgrip.

HSP tillverkar gripar för materialhantering inom skog- och entreprenad. När man i år tillverkade grip nummer 25 000 firades detta med en guldlackerad jubileumsgrip, som tillsammans med tårta levererades med företaget H.Norgren Skogsentreprenad AB:s senasta nyförvärv, en Eco Log 574F. Foto: HSP

Och köparen av jubileumsgripen blev H. Norgrens entreprenad AB, även det ett företag från Hälsingland. Den guldlackerade virkesgripen i storlek 035 levereras med företagets nya skotare Eco Log 574 F, som är den andra för i år.

Stor spänning

– Vi på Eco Log tycker naturligtvis att det är riktigt kul att HSP Gripen uppmärksammar detta, och sedan att det blev just vi som lade ordern på den 25 000:e gripen är fantastiskt. HSP Gripen är något som efterfrågas mer och mer från våra kunder och vi tycker det är extra roligt att kunna handla lokalt här i Hälsingland. Nu blev det ju stor spänning även hos oss då vi inte visste vilken säljare som skulle sälja just den skotare som matchade ”guldgripen”. Men redan efter ett par dagar så kom beställningen på en 574F som dessutom skulle levereras här på hemmaplan hos entreprenören Henrik Norgren.  Säger Mikael Frimodig, Försäljningschef på Eco log i ett pressmeddelande.

På rätt väg

Men att ha tillverkat 25 000 gripar är bara en del i företaget HSP:s tillväxtresa. Just nu slutförs dessutom utbyggnaden av både produktions- och testkapaciteten vid företagets produktionsanläggning i Hudiksvall.

– Vi är glada och tacksamma över att efterfrågan på våra produkter är fortsatt hög och ser det som ett kvitto från våra kunder att vi är på rätt väg. Fortsatta satsningar på att höja kapaciteten och automationsgraden var det naturliga valet för oss. Det ger oss möjlighet att producera större volymer med ännu högre kvalitet, säger Tomas Jonsson, VD.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste