Missa inte företagsstöden

Entreprenadbranschen är relativt sett förskonad från pandemins värsta konsekvenser för företagen, men det finns såklart projekt som lagts på is och en del som nu inte blir av.  Var observant nu när vissa företagsstöd blir mer generösa.

 

Byggbranschen har i höst till och med haft färre konkurser än ifjol. Pessimisten säger att det kanske beror på eftersläpning tack vare långa projekt och utnyttjande av den tillfälligt generösa skattekrediten. Det blir minst sagt intressant när de skatterna en dag ska betalas. 

Enskilda entreprenörer kan trots att branschen visar goda siffror, drabbas hårt av intäktsbortfall. Hittills har reglerna för omställningsstöd, omsättningsstöd och permitteringsstöd diskvalificerat många från hjälpen. Från första december kan omsättningsstöd sökas om omsättningen är minst 30 procent lägre än samma tid ifjol. Det är mer generöst än tidigare. 

För att kunna ta del av de stöd som utan framförhållning ploppar upp och ändras, gäller det att ligga i fas med administration och bokföring. Det är såklart alltid en bra idé, men nu kan det vara extra lönsamt. 

Sannolikt har vi varken sett slutet på effekterna av pandemin eller på nya varianter av företagsstöd. Håll öronen öppna i vinter och tveka inte att ta del av de stöd som finns, om ditt företag står inför utmaningar. Förhoppningsvis får vi aldrig mer detta behov och denna möjlighet. 

 

Vi på Entreprenadaktuellt önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! 
 

Stefan Ljungdahl

Artikeln publicerades onsdag den 16 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste