Husqvarna Group utökar genom förvärv

Blastrac är en av de ledande aktörerna inom ytbehandling för den globala bygg- och saneringsindustrin. Nu har Husqvarna Groups Construction division ingått ett avtal om att förvärva företaget.

 

– Förvärvet syftar till att expandera och stärka erbjudandet till marknaden för ytbehandling, säger Karin Falk, president för construction division. Foto: Husqvarna Group

– Förvärvet av Blastrac kompletterar och stärker vår organiska tillväxt­ambition genom att vi expanderar inom kompletterande ytbehandlingslösningar. Vi kan nu erbjuda kunderna ett komplett utbud av lösningar för varje enskilt uppdrag inom ytbehandling, säger Henric Andersson, vd och koncernchef, Husqvarna Group, i ett pressmeddelande. 

Blastrac erbjuder lösningar för kulblästring, fräsning, skrapning, slipning och polering samt stoftavskiljning. Under de senaste 12 månaderna har företagets nettoomsättning uppgått till cirka 600 miljoner kronor. Företaget har i dag tillverkning och försäljningskontor i Nordamerika, Europa och Asien, försäljning i 80 länder och totalt 380 anställda globalt. 

– Blastracs verksamhet passar väl in i vår tillväxtstrategi och möjliggör expansion till befintliga såväl som nya kunder. Dessutom bidrar teamet från Blastrac med omfattande produkt- och marknadsexpertis för dessa kompletterande lösningar, säger Karin Falk, president för construction division.

Målsättningen är att förvärvet ska avslutas i slutet på 2020, och kräver då godkännande av berörda konkurrensmyndigheter. 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste