K-Fastigheter förvärvar stomentreprenören Finja Prefab AB

Den 1 december ­tecknade fastighetsbolaget K-Fastigheter ett avtal om att förvärva stom­entreprenören Finja Prefab AB med tillträde den 25 januari 2021. ­ ­­ 
–Tillsammans kommer vi att hitta nya möjligheter att stärka vårt erbjudande ytterligare som komplett stomentreprenör, säger Kaj Grönvall, vd på Finja Prefab i ett pressmeddelande.

 

Stomentreprenören Finja Prefab säljs till K-Fastigheter. Bilden visar Finja Prefabs montage av betongstomme till nya Burlövsbadet i Arlöv utanför Malmö. Foto: Finja


Finjakoncernen består av flera olika bolag där Finja Betong och Finja Prefab är två av de marknadsledande bolagen inom sina respektive ­branscher. Gull-Britt Jonasson, Finja AB:s vd menar att ­försäljningen av Finja Prefab innebär att Finja nu får ­möjlighet att fokusera och satsa ytterligare på Finja Betong, som tillverkar och levererar byggmaterial för murat och putsat byggande. Även Finjas andra affärs­områden inom industri och fastigheter ­kommer att få ett större fokus och möjlighet till vidare tillväxt, menar hon.

− Jag lämnar över stafettpinnen till en ny ägare som kan ge Finja Prefab en ännu större utväxling. Tillsammans kommer de att fortsätta att bygga lönsamma och hållbara hem. Jag är övertygad om att K-Fastigheter kommer att ta väl hand om Finja Prefab, dess kunder och alla våra ­medarbetare. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla och stärka Finjakoncernen för vår framtidsresa, säger Gull-Britt Jonasson.

Samma personal fortsätter

Avtalet innebär att Finja Prefab kommer drivas vidare med samma personal under ledning av K-Fastigheter. Finja Prefab bygger och utvecklar bostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med olika stomkoncept. Man har verksamhet över hela landet, 550 anställda och omsätter en miljard ­kronor, enligt företagets hemsida. 

− Vi har genom åren byggt upp en stark organisation och tagit en ledande marknadsposition. Med vårt ­hållbarhetsfokus jobbar vi för en lönsam och hållbar tillväxt där K-Fastigheter kommer att vara en viktig del, säger vd Kaj Grönvall i pressmeddelandet.

Två hässleholmsföretag

För köparen K-Fastigheter innebär förvärvet att företaget kan säkra sin tillgång på stomlösningar och komponenter för sina framtida koncepthus i Sverige och Danmark, menar Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

− Betongelement är ­kritiska delar i våra koncepthus och står för en betydande del av den totala investeringen. Med nuvarande och ­kommande volymer måste vi ha ­kontroll över en större del av produktions­kedjan för att kunna säkerställa leverans­kapacitet, kvalitet och kostnads­effektivitet. Finja Prefab är ett välskött bolag som jag haft förmånen att växa upp med. Precis som för K-Fastigheter startade Finjas historia i Hässleholm. Finja Prefab levererar ett ­stabilt ­kassaflöde och bra resultat samt har en tydlig ambition att reducera sin miljöpåverkan, bland annat genom klimat­anpassade betongstommar, säger Jacob Karlsson i pressmeddelandet.

 

Pär Andersson
Frilans

Artikeln publicerades onsdag den 23 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste