använd ej" /> Triss i jubileum för Hüllert Maskin - Entreprenadaktuellt

Triss i jubileum för Hüllert Maskin

För 75 år sedan startades Hüllert Maskin, för 40 år sedan såldes den första teleskoplastaren och för 25 år sedan blev man svensk generalagent för italienska Merlo.

 

Jakob, Nils-Gunnar och Lina Burge på Hüllert Maskin i Vara firar i år trippelt jubileum för företaget.
 Foto: Hüllert Maskin


− Jag är väldigt stolt över hur företaget har utvecklats, över personalen och alla våra kunder. Jag är också väldigt glad över att ha med familjen i det här, säger Nils-Gunnar Burge, ägare till AB Hüllert Maskin, i ett pressmeddelande.

Företaget, som i dag finns i Vara, grundades 1945 i Nossebro av Lars Hüllert. Från början sålde företaget jordbruks­traktorer från amerikanska Allis-Chalmers. 1945 kostade en Allis-Chalmers B på 16,5 hästkrafter 4 450 kronor och under Hüllert Maskins första år sålde företaget inte mindre än 126 exemplar.

Nuvarande ägare Nils-Gunnar Burge kom till företaget 1974 som verkstadskontorist. Året före hade Hüllert Maskin blivit återförsäljare för JCB i Västsverige. 1980 såldes den första teleskoplast­aren och 1995 blev företaget generalagent för Merlo.

Samarbetet med italienska Merlo har fortsatt genom åren och för fyra år sedan sålde man den tusende Merlon i Sverige. Under 2017 anställdes Andreas Tagesson som platschef och klev i början av 2020 in som ny vd efter Nils-Gunnar Burge. Familjen Burge finns dock kvar i företaget i högsta grad; Nils-Gunnars son Jakob arbetar som säljare och dottern Lina ansvarar för personalfrågor. 

− Vi kommer att driva företaget vidare i samma anda. Vi vill fortsätta växa i landet och ta oss in på nya marknader. Även om vi har kommit långt under de här åren så finns det mycket kvar att göra, säger Lina Burge i pressmeddelandet.

Pär Andersson
Frilans

Artikeln publicerades onsdag den 30 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste