Annorlunda speedway i Målilla i sommar - med traktorer på banan

Speedway behöver nödvändigtvis inte betyda att man tar sig runt en bana på motorcykel. Nu introducerar speedway-klubben Dackarna en ny variant av sporten - nämligen traktor-speedway. Då skall förare med vanliga lantbrukstraktorer tävla mot varandra på motorbanan i Målilla. Det blir ett inslag i ett tredagars arrangemang med traktorer och andra maskiner i centrum.

Dackarna och Målilla motorklubb utökar ytterligare användandet av motorbanan i Målilla genom att ta över arrangemanget Traktor Power Weekend som tidigare arrangerats på Elmia i Jönköping, rapporterar Sveriges Radio Kalmar. 

Under tre dagar i månadskiftet juni/juli kommer en rad arrangemang med traktorer och andra maskiner i centrum att ordnas på och kring motorbanan i Målilla. Förutom en stor maskinutställnig kommer olika tävlingar att ordnas på kvällarna som tractorpulling, monsterrace och i år alltså även traktorspeedway.

– Vi kommer få ihop ett startfält med förare som skall köra vanliga lantbrukstraktorer precis som i en vanlig speedwaytävling, säger Dackarnas vd Jörgen Kling till P4 Kalmar.
– Det blir startband och körning i fyra varv och det är hur kul som helst, jag har själv testat, säger Jörgen Kling till radiostationen.

Inom fem år hoppas Dackarna att det nya traktorarrangemanget skall bli störst i norra Europa och locka uppemot 10 000 besökare.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 12 december 2011

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera